Nieuws

Tirolerfest aan de Dinkel

Het afgelopen weekend stond "Dinkeldorf" in het teken van de traditionele Duitse oktoberfesten. Sporthal de Spil was voor deze gelegenheid geheel omgetoverd tot een Oostenrijkse festhalle. Bierpullen, bierbanken, biertafels en de kleur blauw wit waren er in overvloed. 

Harmonikapower

Vrijdagavond was het de beurt aan de beroemde Limburgse band de Paleminger Spatzen. Met hun harmonikapower show brachten zij gelijk de stemming in de zaal. Hun repertoire bestaat uit eigen werk, lange meezingmedley's en covers van onder andere de Alpenrebellen, de Klostertaler en de Schurzenjager. Hun volkstümliche muziek nodigde het publiek uit tot het maken van een dansje en polonaises. Aan het einde van de avond stond het publiek letterlijk op de banken.  

Après Ski

Zaterdagavond was het Après Ski tijd. De ski's bleven buiten. Maar binnen zorgde de plaatselijke partyband Heer en Meester voor de juiste Apres Ski stemming. Met Roy en Erik op de instrumenten en de prachtige stem van de zangeres Bianca wisten zij het publiek ook op de banken te krijgen. Maar het hoogtepunt van de avond stond omstreeks 23.30 uur op het podium. Helene Fischer Tribute by Natascha. Alsof de echte Helene Fischer op het podium stond. Een prachtig optreden waarin Natascha de beroemde liedjes Achterbahn, Herzbeben en niet te vergeten Atemlos ten gehore bracht. Het publiek ging uit hun dak en braken de zaal af. 

Zeer tevreden

Dat was ook precies de bedoeling. Het Fest was ten einde gekomen en de hal moet maandag weer in gebruik worden genomen door de sporters. De gezamenlijke horeca uit Overdinkel (café de Broad, OOS café, Café de Herberg en het Trefhuus) en Stichting Bruisend Overdinkel hadden de organisatie in handen. De OCO verzorgde de verkoop van de Smokkelmunt. De organisatie is zeer tevreden. Bis zum nächsten jahr. 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.