Nieuws

Twee jubilarissen bij Cantica Nova

Tijdens de laatste Algemene ledenvergadering van zangvereniging Cantica Nova werden Miek Bruins en Henri Dimmendaal ter gelegenheid van hun 40-jarig resp. 25-jarig lidmaatschap in het zonnetje gezet.Ze werden hiervoor gehuldigd door de voorzitter van Cantica Nova, Annemiek Mensen-Maartens, en ontvingen ieders een onderscheiding en een oorkonde van het KBZON

Goede inzet

De voorzitter opende de ledenvergadering en bedankte allereerst alle leden voor hun goede inzet en bijdrage in het afgelopen jaar.Na het jaarverslag van de secretaris en het financieel jaarverslag te hebben besproken kwam de bestuursbenoeming aan de orde. Uit het bestuur gingen Henri Dimmendaal omdat hij na 9 jaar bestuurslid statutair niet meer herkiesbaar was en René Simonetti was aftredend om priveredenen. Tot nieuwe bestuursleden werden gekozen Maaike Sonneborn en Ineke Hofman.  Op dit moment is er nog 1 vacature in het bestuur.Daarna werd met algemene instemming Annemiek Mensen-Maartens weer herkozen tot voorzitter.

Dirigent Mirjam Spoelman prees de koorleden voor hun goede inzet en benadrukte nogmaals de hoge kwaliteit van het koor. Door meerdere leden werd beklemtoond dat deze kwaliteit een groot verdienste is van de dirigent zelf.Dat de kwaliteit op een hoog niveau zit, blijkt wel uit de grote belangstelling en de reacties bij de  tradiditionele Passie- en Kerstconcerten in Klooster Bardel.

Passieconcert

Voor het komende jaar zijn er ook weer meerdere concerten gepland. Het Passieconcert staat gepland op zondag 7 april om 17.00 uur in klooster Bardel.Voor het 80-jarig jubileum dit jaar zal het koor ook iets extra`s doen. In dit lustrumjaar is het koor van plan een verkorte versie van de Messiah van Händel uit te voeren.Dit ambitieuze plan vraagt voor het komende jaar een grote inzet van de huidige leden.

Het koor heeft op dit moment 40 leden. Dit aantal is al een paar jaar stabiel vooral door de aanwas van nieuwe leden uit heel Twente.Net als bij voorgaande uitvoeringen van grote werken biedt het koor zangers en zangeressen de gelegenheid om hier op projectbasis aan mee te doen. De repetities hiervoor zijn inmiddels begonnen.

Er hebben zich reeds 8 personen hiervoor opgegeven, ook de leden van het koor Canta Felice uit Tubbergen gaan Cantica Noca hierbij ondersteuen.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid