Nieuws

Twee plaatsingen NK voor majorettes

Beide twirlteams van Muziekvereniging Excelsior Losser hebben zaterdag 23 juni jl. deelgenomen aan de NBTA-wedstrijd in Vroomshoop, waarbij beide teams een plaatsing voor het Nederlands Kampioenschappen Twirl in december hebben binnengesleept.

Twirlteam 2 kwam uit in de klasse juvenile beginner. De jonge meiden (6-10 jaar) presenteerden zich aan de jury als masterchef, piloot en tandarts, geheel in het thema van de show ‘beroepen’. Ze behaalden 66,0 punten en mochten de gouden beker én een plaatsing voor het NK mee naar Losser nemen

Twirlteam 1 kwam uit in de klasse senior beginner. Zij lieten een show zien met het thema ‘nightmare’, waarbij zij zich als zombies lieten zien aan de jury. Team 1 behaalden 68.1 punten en mochten eveneens de gouden beker én een plaatsing voor het NK mee naar huis nemen.

Excelsior in Concert​

De majorettes hebben nog geen zomervakantie. De komende weken staan nog een aantal activiteiten op de agenda, waaronder het jeugdconcert op 1 juli van 13.00-15.00 uur in ’t Muziekgebouw (gratis toegang), het concert ‘Excelsior in Concert’ met alle geledingen van Excelsior in het Openluchttheater op 7 juli  (kaarten zijn verkrijgbaar via Primera Marcel) en de serenadetour, waarbij een aantal mensen in het zonnetje worden gezet. Na de zomervakantie begint het tweede deel van het wedstrijdseizoen en zullen beide teams zich nogmaals presenteren op een NBTA-wedstrijd en natuurlijk op het NK in december. 

Nieuwe leden

Excelsior is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden vanaf 5 jaar. Interesse in de majorettes? Meer informatie op www.excelsior-losser.nl of via majorettes@excelsior-losser.nl.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.