Nieuws

Tweede Twentse Smokkel Trail een succes

Afgelopen Zaterdag 2 juni vond voor de tweede maal de Twentse Smokkel Trail plaats. Deze is georganiseerd door de Losserse atletiekvereniging Iphitos.

Zeer divers

Er zijn diverse routes uitgezet in het grensgebied. De routes voerden over een zeer divers grondgebied. Naast de bestaande paden, gingen de tochten  ook over niet uitgezette paden, soms door weilanden, deze zijn door de eigenaar boeren voor een dag vrijgegeven, een speciaal onderdeel van de route voerde door een paardenstal, ook hier moesten de deelnemers hun weg vinden.

Wandelaars en hardlopers

De route was zowel geschikt voor hardlopers en wandelaars.  Ze hadden de keuze tussen een afstand van 14 of 26 km. Daarnaast was er een wedstrijd loop van 5 km. Voor de jeugd was er mijl loop uitgezet. Voor elk wat wils.

Gesmokkelde boter

Na afloop kreeg iedereen die de tocht volbracht had, een herinnering uitgereikt, in de vorm van een onderscheiding, en kreeg men een zak krentewegge  aangeboden.Hier kon men de boter op smeren, deze werd uitgereikt bij de grens, en kon men de grens over smokkelen.  

Na afloop, bij de finish  was er een gezellig terras ingericht op de binnenbaan bij Iphitos. Hier kon iedereen onder het genot van een drankje en een hapje, van enkele Losserse sponsoren de voorbije tocht evalueren. 

Foto's en artikel door Martijn Fischer

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid