Nieuws

Uitnodiging voor ondernemersontbijt

Duurzame Regelgeving, Subsidies en Greune Deal Waterstof. Dinsdag 9 april, van 7.30 tot 9.30 uur

Uitnodiging voor ondernemers

De gemeente Losser, Van Heek Textiles B.V. en de stichting Energieke Regio nodigen ondernemers in de gemeente Losser uit voor een ontbijt op 9 april van 07:30 tot 09:30 uur bij Van Heek Textiles. Tijdens het ontbijt ondertekenen gemeente Losser en Van Heek Textiles een Greune Deal. Bovendien krijgt Van Heek Textiles van Energie van Noordoost Twente een cheque overhandigd om onderzoek te doen naar het gebruik van waterstof voor hun bedrijfsprocessen. 

Gemeente Losser en Energie van Noordoost Twente ondersteunen het onderzoek naar waterstof. Wethouder Jaimi van Essen is erg blij met dergelijke initiatieven: “Door ontwikkelingen in duurzame energieën en opslagmethodes te ondersteunen, kunnen alternatieven worden verkend voor energie en opslagmethodes. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor industrie en bedrijven in de regio om te verduurzamen.”

Greune deal

Greune deals zijn intentieovereenkomsten tussen de gemeente Losser en initiatiefnemers die bijdragen aan een duurzaam Losser. Burgerinitiatieven, verenigingen, bedrijven en andere organisaties kunnen onderling én met elkaar Greune deals sluiten. Voorstellen voor Greune deals komen, onder voorwaarden, in aanmerking voor praktische en/of financiële ondersteuning vanuit de gemeente.

Duurzaam advies voor ondernemers, bedrijfsrondleiding bij Van Heek Textiles

Tijdens de ontbijtsessie krijgen ondernemers informatie over het onderzoek naar het gebruik van waterstof. De Energieke Regio geeft informatie en advies over het verduurzamen van bedrijfspanden, wet- en regelgeving en subsidiemogelijkheden. Ze vertellen onder andere over de informatieplicht per 1 juli 2019. Voor die datum moeten de Erkende Maatregelen geregistreerd en gemeld worden bij RVO. Via www.MijnEML.nl kunnen ondernemers eenvoudig een rapport opstellen.

afbeelding van Marion Poorthuis

Door: Marion Poorthuis