Nieuws

Verrassingsmiddag

Maandagmiddag 27 augustus is er een verrassingsmiddag georganiseerd in de Vicaryzaal voor de bewoners van Maartenstede/Oldenhove in Losser.

Ook de bewoners van de Tiekerhook uit Overdinkel mochten meegenieten. Dergelijke middagen werden in het verleden georganiseerd door het Rode Kruis. Omdat het Rode Kruis in feite een andere doelstelling heeft dan het organiseren van gezellige middagen ziet men hier in de toekomst van af. De vrijwilligers van het Rode Kruis blijven hand en spandiensten verrichten.

Volle zaal

De Vicaryzaal was bomvol. Men had op 120 deelnemers gerekend maar dat aantal werd ruimschoots overschreden. Er is veel belangstelling voor dergelijke middagen. Het is een uitermate goede gelegenheid voor de wat oudere medemens om de dagelijkse sleur te doorbreken.

Andrew Sisters

Na ontvangst van de gasten met koffie en gebak begon de show van de Andrew Sisters. Geen onbekenden in Losser want de dames uit Hengelo hebben al vaker in Losser, en ook in de Vicaryzaal, opgetreden. Nostalgische muziek die op het lijf geschreven is van de bezoekers. Meezingers en kippenvelgevoel met Lilli Marleen, In the Mood, Que Sera Sera, Tico Tico en We’ll Meat Again. Om maar een paar te noemen.

IJsje

In de pauze werd van der Poel ijs geserveerd. Het ijs is gesponsord door van der Poel ijs. Het gebak is door Ferdi en Tiny de Boer betaald uit de opbrengsten van de oude metalen. De zangeressen uit Hengelo kwamen na de pauze terug in andere kleding en in een andere hoedanigheid. Je kunt aan ze zien dat ze het met veel plezier doen. De sound is zo mooi nostalgisch en uitnodigend voor alle aanwezigen om mee te zingen. Mooie liedjes zoals “Als sterren aan de hemel staan”, “Mississippi”, “Ik verscheurde je foto”, werden met heel veel enthousiasme meegezongen.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.