Nieuws

Verwijderen afvalcontainer probleem voor ouderen

Bewoners van het appartementencomplex aan de Braakstraat 1 in Losser waren onaangenaam verrast toen ze de melding op hun afvalcontainer zagen dat deze niet langer gebruikt kon worden.

"Deze afvalcontainer is vanaf vrijdag 2 september niet meer in gebruik. U kunt terecht bij de dichtsbijzijnde ondergrondse afvalcontainer voor restaval. Kijk voor de dichtsbijzijnde afvalcontainer in onze app of op www.twentemilieu.nl" staat er te lezen op een mededeling die op de container is geplakt. Waar die dichtsbijzijnde afvalcontainer dan is staat er niet bij.

De afvalcontainer aan de Braakstraat

Naast Blokker blijkt een ondergrondse afvalcontainer aanwezig te zijn. Dat is aan de Kosterstraat om de hoek van de hoofdingang aan de Braakstraat.

In het complex (boven de EMTÉ) wonen veel oudere mensen en bejaarden. Sommigen zijn afhankelijk van een rolstoel of rollator. "Een volle vuilniszak wegbrengen met een rollator is niet makkelijk en ook niet veilig" zegt een bejaarde bewoner".

Er is weliswaar een ingang tot het complex aan de Kosterstraat maar hier is alleen een trappenhuis en geen lift. En ook staan er vaak vrachtwagens te laden en te lossen aan de Kosterstraat.

Verwijderen afvalcontainer probleem voor ouderen

Wethouder Wildschut.

Hallo Losser belde met verantwoordelijk wethouder Marcel Wildschut over deze situatie. "Deze afvalcontainer moet verdwijnen omdat we gaan beginnen met het ontwikkelen van het nieuwbouwpsn Zijland" legt de wethouder uit.

"Deze container moet daardoor verdwijnen maar aan de Langenkamp wordt een milieuplein ontwikkeld waar ook een nieuwe ondergrondse afvalcontainer wordt geplaatst. En daarmee beschikken de bewoners weer over een dichtbij gelegen afvalcaontainer" zegt Wildschut.

Wethouder Wildschut weet niet hoe lang dit kan duren "maar een aantal maanden tot een half jaar zeker". De wethouder zegt toe komende maandag uit te zoeken of er een tijdelijke oplossing mogelijk is. Hallo Losser zal hier over berichten.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.