Nieuws

Videoclub Losser op zoek naar nieuwe leden

Videoclub Losser is een club van beginnende en gevorderde filmers en heeft 25 leden. Maar de club denkt dat er dat er nog veel Lossenaren zijn die hun video opnamen zouden willen verbeteren. En die zijn welkom.

Voorzitter Ton Stoutjesdijk is zelf fervent filmer en vind Videoclub Losser (VCL) een gezellige club met ruimte voor samenwerking en kennisoverdracht.

Op de vraag waarom iemand lid zou willen worden van VCL antwoord Stoutjesdijk enthousiast: "Zou je betere opnames willen maken van evenementen, sport, vakantie, familie en vrienden, en meer uit je opgenomen beelden willen halen? Beter willen monteren en meer aandacht en waardering willen krijgen voor je filmpjes, zowel thuis als op het internet? Filmpjes willen plaatsen op “Hallo Losser” die echt bekeken worden? Maak dan kennis met de Video Club Losser".

Doelstelling.

De doelstelling van Videoclub Losser is om gezamenlijk plezier te beleven aan deze hobby, maar ook om de kwaliteit op een hoger peil te brengen. "We hoeven echter geen professionals te worden" verteld Ton Stoutjesdijk erbij, "We trachten dit te bereiken door afwisselend les/demo/lezing avonden en doe avonden te houden. Verder houden we contact met videoclubs in de omgeving, met zo nu en dan een bezoek van/aan een andere club. En we tonen en waarderen onze gemaakte films en zijn natuurlijk een vraagbaak voor ieder lid".

Naast individuele films zoals documentaires, vakanties en festiviteiten wordt er zo nu en dan gezamenlijk een 'echte' productie gemaakt, zoals bijv. "De Smokkelfilm" en "Prik en Prak". Door diverse instellingen is in het verleden al een beroep gedaan op VCL om evenementen ed. te filmen. Te noemen valt "Het 50 jarig jubileum van de Nationale Reisopera" en het toneelspel "De geest van Johanna"- die via T.V. Losser-Oldenzaal is uitgezonden. En ook de één-minuut-film "De Belastingbrief".

Hallo Losser. 

Op dit moment is VCL actief op “Hallo Losser” met het venster "Losser in Beeld" waarop filmpjes van leden worden getoond. Maar er zijn ook kleine werkgroepjes, die soms spontaan ontstaan om een bepaald technisch probleem uit te werken. 

Lidmaatschap.

Kosten voor Lidmaatschap bedraagt  €72,-- per jaar. Je kunt de eerst 2 clubavonden gratis bezoeken, daarna vragen we je of je lid wilt worden. Lidmaatschap gaat in op de 1e van de daaropvolgende maand.  Wat zijn eventuele eisen of verplichtingen? "Eigenlijk geen. Jezelf prettig voelen in een omgeving, waar gelijkgestemde mensen met eenzelfde hobby bezig zijn. Erover praten, discussiëren en elkaar helpen" legt de voorzitter uit. De regulaire clubavonden zijn de 2e en 4e donderdag van de maand om 20.00 uur in de Bӧggelschuur op de Kraegsenberg, m.u.v. de 2 zomermaanden juli en augustus. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris: Bert Kapers, tel:  053-5384846, e-mail: secretaris@videoclub-losser.nl. Of met de voorzitter Ton Stoutjesdijk, tel:  053-5361020.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.