Nieuws

Vijftien goede doelen

Samen met het Rode Kruis organiseerde Ferdi de Boer maandagmiddag weer een feestje in Oldenhove in Losser. De Vicaryzaal was weer druk bezocht door de bewoners van Maartenstede en Oldenhove. Gezelligheid troef. Merel van Merel Events zong haar hoogste lied. Er was gebak. Later op de middag werden er poffertjes geserveerd. Allemaal bekostigd uit de opbrengst van oude metalen.

Het effect van publiciteit

“In de laatste drie maanden, na de publiciteit op onder andere Hart van Nederland en Hallo Losser, is er een geweldige aanloop geweest naar mijn verzamelpunt van oude metalen aan de Nijverheidsstraat 33 in Losser. In deze drie maanden heb ik van de Oude Metalenhandelaar maar liefst 11 000 euro overgemaakt gekregen.

Een uitermate hoge opbrengst in zo’n korte tijd. Het zakt nu weer een beetje in maar ik hoop dat iedereen zijn weg weer weet te vinden om de oude metalen af te leveren. De bedragen lever ik aan goede doelen. Ik maak hier ernstig zieke mensen blij mee en ondersteun verschillende activiteiten.” zegt Ferdi de Boer.

Verantwoording boekhouding belastingdienst

In de boekhouding houden Ferdi en zijn echtgenote Tiny nauwkeurig bij wat de inkomsten en de uitgaven zijn. Dit wordt ook verantwoord aan de belasting. Maar liefst 13 goede doelen worden gesponsord. Ook zijn er rechtstreekse bestedingen zoals ballonvaarten en rondvluchten voor mensen die het qua gezondheid erg slecht hebben of hebben gehad. Aan de volgende instanties en acties is geld verstrekt. Voedselbank, Good Cause Rally, Senioren Carnaval, Maartenstede-Oldenhove-Tiekerhook, Pallet, Bijdrage St. Nicolaas, Aveleijn, Zonnebloem, t ’Winlo, Vluchtelingen, Losserhof, Kerstconcert, Samenloop voor Hoop, Rondvluchten en Ballonvaarten.

Ferdi haalt het eventueel ook op

Wie niet in staat is om de oude metalen naar het verzamelpunt te brengen mag een telefoontje plegen, dan haalt Ferdi het zelf op. Telefoon 053 5382934

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.