Nieuws

Waar is het toilet

Hoge Nood … geen nood met de HogeNood App.Toegankelijke toiletten voor mensen met een buik- of blaasprobleem

Dichtsbijzijnde toegankelijk toilet

Meedoen aan het leven van alledag is voor iedereen belangrijk. Daarnaast is het voor iedereen belangrijk om af en toe buiten de deur lekker te ontspannen. Een dagje gezellig winkelen, een hapje eten, een stukje fietsen of lekker sporten. Helaas is er een groep mensen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is. Zij komen soms hun huis niet uit omdat zij door een handicap of een chronische ziekte last hebben van buik- of blaasproblemen en vaak naar het toilet moeten. Speciaal voor die mensen is er de HogeNood app. Via deze app kunnen zij snel het dichtstbijzijnde toegankelijk toilet vinden. De app geeft niet alleen de route aan, maar ook of het toilet rolstoeltoegankelijk is.

Vrij toegankelijk toilet in ’t Lossers hoes

’t Lossers Hoes is één van de locaties in Losser waar mensen met hoge nood gebruik kunnen maken van het toilet. Dit toilet is ook rolstoeltoegankelijk. Op 17 april 2019 wordt dit om 11.00 uur officieel bekend gemaakt door wethouder Jaimi van Essen. Locatie is uiteraard ‘t Lossers hoes aan het Raadhuisplein in Losser. Zo wordt voor iedereen zichtbaar dat het gebouw vrij toegankelijk is voor mensen met hoge nood. U bent van harte welkom hier bij te zijn.

Aanmelden HogeNood app

De gemeente wil graag het aantal vrij toegankelijke toiletten in Losser voor mensen met hoge nood vergroten. Hiervoor doet de gemeente graag een beroep op winkeliers en eigenaren van bedrijven en organisaties. Zij kunnen zich heel simpel via de HogeNood app aanmelden. Na aanmelding kunnen zij gratis een Hoge Nood-sticker ophalen bij het Projectbureau Centrumplan Losser. Door de sticker op een zichtbare plaats op te hangen wordt voor iedereen zichtbaar dat er een vrij toegankelijk toilet beschikbaar is.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid