Nieuws

Waterpolo Heren Losser herpakken zich

Na het verlies van afgelopen week stond er zaterdag 9 februari weer een thuiswedstrijd op het programma: De tegenstander was De Houtrib uit Lelystad. Het nipte verlies in de heenwedstrijd in Lelystad gaf het vertrouwen dat er deze wedstrijd meer te halen was en dat bleek het geval.

Losser begon geconcentreerd aan de wedstrijd, verdedigde sterk en na 3 minuten spelen stond er een mooie 3-0 voorsprong op het scorebord. Door een uitsluiting aan de kant van Losser wist de tegenstander de aansluiting in de eerste periode toch weer te vinden.

In het 2e kwart ging de wedstrijd op en neer met kansen voor beide partijen. Losser wist geen gebruik te maken van de overtal situaties waarna de Houtrib vlak voor het einde van de 2e periode de achterstand verkleinde naar 2 doelpunten.

Halverwege de 3e periode kon Losser de voorsprong weer vergroten naar 3 door een goed uitgespeelde man-meer situatie. De Houtrib begon meer risico te nemen wat leidde tot grote kansen aan de kant van Losser. Deze kansen werden niet benut waardoor in de tegenaanvallen de Houtrib wist te scoren en de spanning volledig terug bracht in de wedstrijd.

Met een stand van 6-5 ging de 4e en laatste periode van start. Na iets meer dan een minuut in deze periode werd de eindstand van de wedstrijd op het bord gezet na een goed uitgespeelde aanval. Met nog ruim 4 minuten te spelen waren er kansen over en weer. Mede door goed keeperswerk van Losserse kant kon de 7-5 voorsprong vastgehouden worden en bleven de 3 punten deze week in Losser.

Periode standen: 4-1, 5-3, 6-5, 7-5.

Doelpuntenmakers: Michel Brookhuis 2x, Wim Wigger 2x, Matijs Vaneker 2x en Joep Gielians.