Nieuws

Weergoden strooien roet en hagel in heksenketel

Maandag 22 juni om 16.00 uur begon de heksentocht, onderdeel van het zomer- en vakantieprogramma voor de bewoners van “Tiekerhook” in Overdinkel. Alle bewoners, het personeel en de vrijwilligers werden in de hal van het complex toegesproken door de man zonder gezicht.

Weergoden strooien roet en hagel in heksenketelDe langste dag is geweest. De wende heeft plaats gevonden. De nachten worden weer langer en de duisternis valt eerder. Derhalve is het een uitermate geschikt moment om een heksentocht te maken” aldus de man zonder gezicht. Hij verzocht het gezelschap om hem te volgen naar een plek waar nog meer Mythische wezens hun opwachting deden.

Heksenhapjes.

Op de aangekomen plek werden heksenhapjes geserveerd met een heksendrankje. Dit was tevens de plek waar andere heksen en bovenaardse wezens de sfeer nog griezeliger te maken dan ie al was. Tevens waren hier enkele konijnenuilen te bezichtigen.

Omdat de weergoden een heel andere mening toegedaan waren dan de heksen, en roet en hagel in de heksenketel begonnen te strooien werd de tocht, die aanvankelijk ook gepland was door het Pastoorsbos in Overdinkel, ingekort en ging men huiswaarts om in het bruine café van de “Tiekerhook” in gezelschap van alle mythische wezens het feestje voort te zetten met heksenbroodjes en heksensoep. 

Weergoden strooien roet en hagel in heksenketel Weergoden strooien roet en hagel in heksenketel

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.