Nieuws

WK steppen 2018

Losser zal op 20, 21 en 22 juli aanstaande het toneel zijn van een driedaags WK evenement. Voor de jeugd is er op 29 juni een stepclinic.

Vanuit de hele wereld

Stepteam Twente organiseert namens Nederland het WK steppen 2018. Sinds de inschrijving geopend is hebben zich al bijna 200 personen, vanuit de hele wereld,  ingeschreven op de verschillende disciplines. Uniek tijdens dit WK zal de onderdeel sprint zijn. Voor het eerst in de WK geschiedenis wordt de sprint gehouden op een 400 meter lange rechte baan. Daar waar de sprint het in voorgaande edities gehouden werd op een 400 meter atletiekbaan. Tijdens testritten op het sprintparcours werden al snelheden behaald van boven de 40km/u. De organisatie verwacht dan ook dat het wereldrecord sprint gaat sneuvelen en dat de top van de stepwereld bij de mannen snelheden behalen van circa 42 km/u en bij de dames 39 km/u.

Stepclinic voor de schooljeugd

Voorafgaand, op vrijdag 29 juni zal er door stepteam Twente een stepclinic  georganiseerd worden voor de schooljeugd.  Hierbij mogen de jongens en meiden kennis maken met deze snelgroeiende sport en worden ze uitgedaagd om tijdens het WK deel te nemen aan de “kids onderdelen” die zullen worden gehouden. Aansluitend aan de clinic zal er op het Raadhuisplein te Losser voor een ieder de gelegenheid worden geboden zijn om kennis te maken met de topsport. Waarbij u zelf een step kunt testen.

Meer informatie over het evenement: http://www.footbikeworldchampionships.nl/

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.