Nieuws

Wooncoaches Losser

Twente heeft in totaal 48 wooncoaches. Drie daarvan zijn werkzaam in Losser en haar kerkdorpen. 

Advies

Een wooncoach is een vrijwilliger die de huiseigenaren van advies dient over de verduurzaming van hun woningen. Hij of zij krijgt ondersteuning van de gemeente waarvoor de wooncoach werkt. De coördinatie is geregeld bij Duurzaam Thuis Twente. Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij u om deskundig advies te geven over uw woning. Wilt u verbouwen, isoleren, energie besparen of zonnepanelen, dan kan de wooncoach u adviseren en ook met u meedenken over bijvoorbeeld over isolaties en energiebesparende maatregelen.

Wilt u weten of het mogelijk is dat u ook op uw oude dag nog in uw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn, een wooncoach kan u tips geven. Op het gebied van wooncomfort kan de wooncoach adviseren. Hij of zij denkt graag met u mee. Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt, ze zich willen inzetten om de leefbaarheid in onze regio te vergroten en ze uit eigen ervaring weten dat een duurzaam huis voor veel voldoening zorgt.Uw woning

De wooncoach komt kosteloos bij u thuis en als na een of meerdere gesprekken goed in beeld is gebracht wat u aan uw huis zou willen veranderen, dan kan de wooncoach u wijzen op geschikte bedrijven uit de omgeving. De wooncoach werk niet namens een bedrijf, komt niets verkopen en is volledig onafhankelijk. Duurzaam (t)huis Twente werkt wel samen met verschillende Twentse bedrijven en een wooncoach kan u wijzen op geschikte bedrijven uit de omgeving. Maar het is aan u of u op basis van het advies vervolgstappen zet en u beslist ook zelf met welk bedrijf u dat doet.

Gratis advies

De wooncoach helpt u ook graag met het vergelijken van de verschillende offertes Uw wensen en behoeften zijn leidend. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u kosten wilt besparen en daarom ‘iets’ aan uw huis wilt laten doen Een andere mogelijkheid is dat u energie wilt besparen en hierover advies wilt. Maar ook bij vragen over wooncomfort kan de wooncoach u helpen. Immers, tocht of vochtproblemen maken uw woning minder comfortabel dan u graag wilt. Zelfs voor grotere projecten als een verbouwing of groot onderhoud komt de wooncoach graag langs voor advies. Uw voordeel? Gratis advies en een toekomstbestendig huis.Uw portemonnee

De wooncoaches kunnen u ook van dienst zijn als het gaat om het doorspreken van de financiële mogelijkheden. Het is verstandig om spaargeld te gebruiken voor het verduurzamen van uw woning: het rendement is veel hoger dan de rente die va de bank. Maar kijk ook welke *subsidies <https://www.duurzaamthuistwente.nl/subsidies/>*beschikbaar zijn. Daarnaast kunt u – in Overijssel tegen een zeer lage rente – de *Energiebespaarlening <https://www.duurzaamthuistwente.nl/subsidies/energiebespaarlening-overijssel/>* afsluiten.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.