Nieuws

Zomertoer van De Twentse Zorgcentra van start

Afgelopen maandag is de zomertoer van De Twentse Zorgcentra van start gegaan. Medewerkers uit de zorg en uit de ondersteuning werken samen om er een mooie en relaxte zomer van te maken. Zo hebben alle groepen deze week een picknickmand ontvangen om er samen een keer op uit te trekken.

Met hulp van cliënten van diverse dagbestedingsgroepen zijn de manden gevuld met drinken, iets te eten, een strandbal en een vakantiekrant. Daarna zijn de manden uitgedeeld door collega’s uit de ondersteunende diensten. Zij kregen veel enthousiaste reacties op dit geweldige initiatief.

De vakantiekrant die in de mand zit, bevat uiteraard informatie over de zomertoer, maar daarnaast ook puzzels, recepten, activiteiten en verhalen van medewerkers die deze zomer een stapje extra doen.

In de krant staan ook activiteiten die voor de cliënten georganiseerd worden. Naast de al geplande activiteiten zoals muzikale optredens en barbecues, zijn dat filmmiddagen, fietstochtjes, het uitdelen van suikerspinnen en nog veel andere leuke activiteiten. En niet te vergeten zijn er de hele zomer zomertroubadours in actie. Zij gaan dagelijks rond over de terreinen van de LosserHof en ’t Bouwhuis om wat vertier te brengen of bijvoorbeeld ijs uit te delen.

En last but not least: de roosters van de zomermaanden zijn zo goed als rond! De aanleiding voor deze zomertoer waren immers de problemen om de roosters rond te krijgen. Naar aanleiding van een oproep onder al het personeel hebben veel collega’s zich gemeld om een handje te helpen op plekken waar dat nodig is. Medewerkers met een zorgachtergrond helpen in de directe zorg voor de cliënten en medewerkers die geen zorgachtergrond hebben, helpen met activiteiten. Om met de vakantiekrant te spreken: met elkaar relaxt de zomer door!

Klik hier voor meer nieuws over de zomertoer van De Twentse Zorgcentra en om de vakantiekrant te lezen: https://www.detwentsezorgcentra.nl/zomertoer-de-twentse-zorgcentra.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.