Nieuws

Zondagwandeling door het Arboretum Poort Bulten De Lutte

Lukt het jou om een mammoetboom te omarmen? Misschien spot je de ijsvogel wel! Maar geniet vooral van de bijzondere flora en fauna die in het Arboretum te zien zijn. 

 

Duizenden bomen en heesters

Het park telt maar liefst 2500 bomen en heesters, verdeeld over 1000 verschillende soorten.  Je vindt er een meer dan 30 meter hoge mammoetboom en een poelenlandschap, 
aangelegd met zwerfstenen uit de IJstijd. Deze zwerfstenen vond men tijdens de aanleg van de A1. Nu vormen ze markante herkenningspunten in het park.

Bijzondere flora, fauna en cultuurhistorie 

Het hele park ademt cultuurhistorie. Tuinarchitect Leonard Springer startte meer dan 100 jaar geleden met de aanleg in opdracht van de textielfabrikant Gelderman. 
Kenmerkend zijn de doorkijkjes en zichtlijnen, het doet bijna denken aan het Twentse coulissenlandschap waarbij openheid en geslotenheid elkaar ook afwisselen.

Schenkerij Poort Bulten

Na de wandeling kun je, op eigen gelegenheid, genieten op het terras of in Schenkerij Poort Bulten. Een heerlijke kop koffie, thee, lunch of high tea als afsluiter 
maakt de bijzondere ervaring van dit park compleet.

Op zondag 13 augustus aanstaande organiseert Natuurmonumenten van 11:00 – 12:30 uur een zondagwandeling door het Arboretum Poort Bulten in De Lutte.Trek stevige schoenen aan en wandel mee met onze gids, ervaar de stilte en rust in het bijzondere park.

Meld je hier aan voor de wandeling

Arboretum Poort Bulten
Infocentrum Natuurmonumenten
Lossersestraat 68
7587 PZ De Lutte

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid