Nieuws

Zwemclub Losser organiseert waterpolo jeugdtoernooi

In het kader van de festiviteiten rondom het 50-jarig bestaan van Zwemclub Losser organiseert de club een waterpolo toernooi voor de jeugd.

Het jeugd toernooi vindt plaats in Zwembad Brilmansdennen op zaterdag 27 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op het toernooi spelen teams in de volgende leeftijdsklasses: onder de 11 jaar, onder de 13 jaar en onder de 15 jaar. De wedstrijdduur is 2 keer 7 minuten + 1 minuut rust en 4 minuten extra.

Zwemclub Losser.

Zwem Club Losser is opgericht op 29  september 1965 en maakt voor haar activiteiten gebruik van zwembad Brilmansdennen.

De vereniging is onderverdeeld in drie afdelingen: wedstrijdzwemmen, waterpolo en recreatief zwemmen. Binnen de club wordt er naar gestreefd zowel het zwemmen als waterpolo naast elkaar te doen. Dit kan de jonge zwemmer of zwemster maken tot een 'allround' zwemmer, die beide facetten van de sport beheerst.

Waterpolo.

Waterpolo is een balspel in het water. Het zwembad is het speelveld, met aan beide kanten een doel. Als aanloop maar het waterpolo kent de club sinds kort het minipolo, bestemd voor de jonge kinderen. De velden, de doelen en de teams zijn kleiner en ook zijn de spelregels aangepast. Belangrijk bij het minipolo is dat je lol hebt in het spel, en dat je het natuurlijk leuk vindt om met andere kinderen in het water te spelen. 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.