Noaberschap Kerk Welzijn

Syrisch-Orthodox Klooster St. Ephrem

In het voormalige Olafsklooster is nu het Europese Bisdom van de Syrisch Orthodoxe gemeenschap gevestigd.

Foto

Hallo Losser maakt iedere maand van één van de kerken in de Gemeente Losser een 360 graden panoramafoto die wij plaatsen op deze plek. Klik en sleep in de foto om rond te kijken.

Klik hier voor de fotopagina op Hallo Losser.

Achtergrond

Het St. Olaf - klooster, zo stond dit klooster onder Glane bekend, werd opgericht in 1911 door Noorse zusters van de congregatie van de H. Josef van Chambery. De zusters gaven het huis de naam van de H. Olaf, de koning van Noorwegen.

In 1921 werd het klooster overgenomen door de Nederlandse provincie van de Societas Mariae (Paters Maristen).

In de Tweede Wereldoorlog werd het kloostercomplex door de Duitse legereenheden bezet en werden de kloosterlingen bij particulieren ondergebracht.

Toen het seminarie in 1970 werd gesloten huurde het textielbedrijf Van Heek-Scholco in Losser het klooster voor de huisvesting van Turkse gastarbeiders.

In 1981 werd het klooster overgenomen door de Syrish Orthodoxe gemeenschap. In 1984 werd het Klooster ingewijd door aartsbisschop Moran Mor Ignatius Zakaien en sindsdien speelt het Klooster wereldwijd een belangrijke rol voor Syrisch Orthodoxe gelovigen. Op dit moment is Mor Poly Carpus Angin Ayin Syrisch Orthodox Aartsbisschop.

Syrisch-Orthodox Klooster St. Ephrem

Praktische gegevens

Actuele gegevens over de vieringen en bijeenkomsten in St. Ephrem vindt u op http://www.morephrem.com/nl/cms/index.php?page=geschiedenis

Locatie

Het Syrisch-Orthodoxe Klooster St Ephrem is gevestigd aan de Glanerbrugstraat 33 in Glane.

Syrisch-Orthodoxe Klooster St Ephrem