Sociale Kaart

Jeugdbescherming Overijssel

Financiële en juridische zaken

Hier kunt u zoeken naar organisaties die ondersteunen bij úw specifieke vraag op het vlak van werk en inkomen, jeugd en gezin of zorg en welzijn. U kunt zoeken op twee manieren.

  1. U voert een eigen zoekterm in en klikt op de ‘zoek mijn zorgverlener!’ button
  2. U klikt in het vak met de rode icoontjes op een categorie. In scherm dat vervolgens in beeld komt kiest u voor een subcategorie.

Jeugdbescherming Overijssel
Loopt de ontwikkeling van kinderen (0 tot 18 jaar) ernstig gevaar vanwege problemen bij het opgroeien en opvoeden, dan helpt Jeugdbescherming Overijssel (JbOV) deze kinderen én hun ouders/opvoeders. Jeugdbescherming Overijssel werkt in opdracht van de gemeenten en de rechtbank en voert taken uit op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering. U kunt dus niet rechtstreeks terecht bij Jeugdbescherming Overijssel.
Wat biedt deze organisatie u?
Loopt de ontwikkeling van kinderen (0 tot 18 jaar) ernstig gevaar vanwege problemen bij het opgroeien en opvoeden, dan helpt Jeugdbescherming Overijssel (JbOV) deze kinderen én hun ouders/opvoeders. Met drang als hulp met ‘zachte’ hand, ter voorkoming dat een maatregel ingezet moet worden. Met dwang als het gaat om het beschermen van kinderen. Door middel van een OTS en Voogdij of als maatregel in het jeugdstrafrecht. De hulp en ondersteuning van JbOV is aanvullend op wat ouders en kinderen zelf kunnen. Daar waar de eigen mogelijkheden onvoldoende zijn, organiseert JbOV hulp en ondersteuning.
Hoe kunt u zich aanmelden?
Jeugdbescherming Overijssel werkt in opdracht van de gemeenten en de rechtbank en voert taken uit op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering. U kunt dus niet rechtstreeks terecht bij Jeugdbescherming Overijssel.

Contactgegevens

bezoekadres

Burg.Drijbersingel 39
8021 JB
Zwolle
Telefoon: 
088 8567 800
E-mail: 

Openingstijden

ma. t/m vr.
09:00 - 17:00