Sociale Kaart

De Opstap Twente

Opvoeden en opgroeien

Hier kunt u zoeken naar organisaties die ondersteunen bij úw specifieke vraag op het vlak van werk en inkomen, jeugd en gezin of zorg en welzijn. U kunt zoeken op twee manieren.

  1. U voert een eigen zoekterm in en klikt op de ‘zoek mijn zorgverlener!’ button
  2. U klikt in het vak met de rode icoontjes op een categorie. In scherm dat vervolgens in beeld komt kiest u voor een subcategorie.

De Opstap Twente
De Opstap Twente is een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie, die eerstelijns psychologische behandeling biedt. Er zijn verschillende vormen van therapie mogelijk en zij hebben goede ervaringen met Paardentherapie wat zij in samenwerking met Zorgboerderij de Korenschoof verzorgen.
Wat biedt deze organisatie u?
De Opstap Twente biedt diagnostiek en behandeling. In de diagnostiek kan de praktijk antwoorden geven die betrekking hebben op: cognitieve ontwikkeling (IQ), sociaal-emotionele ontwikkeling, opvoedingssituatie, schoolproblemen en gedragsproblemen.
Waar in is zij gespecialiseerd?
De Opstap Twente is gespecialiseerd in het helpen van kinderen van 2 tot en met 17 jaar. In samenwerking met Zorgboerderij de Korenschoof wordt specialistische Paardentherapie aangeboden. Door de inzet van therapie paarden kunnen zij het gedrag spiegelen.
Hoe kunt u zich aanmelden?
Als u uw kind bij De Opstap Twente wilt aanmelden dan stelt één van de teamleden u telefonisch een aantal basisvragen waardoor zij duidelijkheid kunnen geven of de praktijk u verder kan helpen. Als De Opstap Twente u verder kan helpen maakt zij met u een afspraak voor een intakegesprek.

Contactgegevens

bezoekadres

Zeearend 2
7609PT
Almelo
Telefoon: 
054 6702 121

Openingstijden

maandag
09:00-17:00
dinsdag
09;00-17:00
woensdag
09:00-17:00
donderdag
09;00-17:00
vrijdag
09:00-17:00