Sociale Kaart

Stichting Oases

Jeugd

Hier kunt u zoeken naar organisaties die ondersteunen bij úw specifieke vraag op het vlak van werk en inkomen, jeugd en gezin of zorg en welzijn. U kunt zoeken op twee manieren.

  1. U voert een eigen zoekterm in en klikt op de ‘zoek mijn zorgverlener!’ button
  2. U klikt in het vak met de rode icoontjes op een categorie. In scherm dat vervolgens in beeld komt kiest u voor een subcategorie.

Stichting Oases
Oases heeft pauze en herstelplekken voor jongeren of jongvolwasssenen. Voor iedereen die het teveel wordt met speciale aandacht voor naasten van mensen met kanker en naasten van andere ernstige levensbedreigende zieken.
Wat biedt deze organisatie u?
De Oases Stegeren heeft voor jongeren of jongvolwassenen, pauze en herstelplekken. Zij kunnen minimaal 2 en maximaal 6 weken op de Oase verblijven in een huiselijke omgeving. Hierbij ontvangen ze professionele begeleiding. De Oases biedt daarbij maatwerk in overleg met de verwijzende instantie. Mogelijk verblijf: Kortdurend verblijf, minimaal 2 tot 6 weken (voor crisisachtige of time-out situaties). Overbruggingsverblijf als aanloop naar beschermd of begeleid wonen. Weekend of vakantieverblijf ter ontlasting van de thuissituatie, Dagopvang/dagbesteding, Als vervolg op het verblijf op Oases, nazorg bijvoorbeeld of andere hulpvragen.
Hoe kunt u zich aanmelden?
De verwijzing loopt via een verwijzer (huisarts, hulpverlener, wijkcoach, of zorgconsulent bijv.).
Wordt de zorg vergoed?
Informeer bij je zorgverzekering, de WMO of het zorgkantoor voor mogelijke vergoedingen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een mantelzorgarrangement, met een indicatie kan kortdurend verblijf soms worden vergoedt vanuit de WMO of de WLZ.

Contactgegevens

bezoekadres

Spijkerweg 1
7737 PV
Stegeren
Telefoon: 
0529 232 677 of 06 412 517 59