Sociale Kaart

Tukkerij

hier kun je zoeken naar organisaties voor ondersteuning bij werk en inkomen, jeugd en gezin of zorg en welzijn

Tukkerij
Zorgboerderij de Tukkerij biedt 24/7 passende zorg en begeleiding voor diverse doelgroepen en leeftijdscategorieën. De zorgboerderij biedt dagbesteding, werkplek, (tijdelijk) verblijf en/of logeeropvang aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen met een psychisch-sociale, lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen.
Wat biedt deze organisatie u?
Zorgboerderij de Tukkerij biedt een breed aanbod van activiteiten en werkzaamheden waardoor er voor velen een passend en zinvolle werk/leefomgeving gecreëerd wordt. Activiteiten en werkzaamheden lopen uiteen van het verzorgen van paarden en klein dieren, het werken in de bakkerij, de houtbewerking en/of de moestuin. Daarnaast zijn er werkzaamheden rondom machine/weide en erf onderhoud. Dagbesteding ondersteund ook in het voorbereiden van koffie/thee en eetmomenten, huishoudelijke taken zoals de was en het doen van boodschappen. In afstemming met je persoonlijk begeleider wordt een programma samengesteld welke aansluit bij je zorgvraag en/of behoefte.
Waar in is zij gespecialiseerd?
Bij zorgboerderij de Tukkerij wordt geleerd van en met paarden. Mede door middel van lichaamstaal kun je zien hoe iemand zich voelt. Doordat paarden lichaamstaal erg goed kunnen lezen, kan er in het contact tussen beiden een spiegel voor de cliënt ontstaan. De cliënt kan zo leren hoe hij/zij contact kan maken, hoe hij/zijn eigen grenzen kan aangeven en kan zich bewust worden van zijn/haar eigen gedrag.

Leeftijdscategorie: 
alle leeftijden
Doelgroepen: 
Autisme
Verstandelijke beperking
Lichamelijke beperking
Psychische beperking

Contactgegevens

bezoekadres

Sluitersdijk 40-42
Sluitersdijk 40-42 7554 PG Hengelo
7554 PG
Hengelo
Telefoon: 
06 147 704 32

Openingstijden

ma. t/m don.
12:00 - 21:00
vr. en za.
12:00 - 22:00
zondag
12:00 - 21:00