Sociale Kaart

Vriend GGZ

Financiële en juridische zaken

Hier kunt u zoeken naar organisaties die ondersteunen bij úw specifieke vraag op het vlak van werk en inkomen, jeugd en gezin of zorg en welzijn. U kunt zoeken op twee manieren.

  1. U voert een eigen zoekterm in en klikt op de ‘zoek mijn zorgverlener!’ button
  2. U klikt in het vak met de rode icoontjes op een categorie. In scherm dat vervolgens in beeld komt kiest u voor een subcategorie.

Vriend GGZ
Vriend GGZ werkt voor mensen met psychische en sociale problemen en werkt daarin met professionals en ervaringsdeskundigen.
Wat biedt deze organisatie u?
In Twente biedt de organisatie 24 uurs thuisbegeleiding en het Vriendenhuis. Het Vriendenhuis is een combinatie van gastenverblijf en activiteitencentrum. Mensen met een psychische of sociale beperking krijgen hier de middelen om – naar vermogen én met hun beperking – te kunnen meedoen in de samenleving.
Wordt de zorg vergoed?
In veel gevallen is er een vergoeding voor begeleiding mogelijk via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Ook kunt u als klant van Vriend GGZ in bepaalde gevallen een Persoonsgebonden budget (PGB) inzetten. Uw zorgverzekering vergoedt bepaalde vormen van hulp bij Vriend GGZ.Bent u gast bij Vriend GGZ en verblijft u in een Vriendenhuis, dan vraagt de organisatie voor verblijf en de maaltijden een bijdrage van 20 euro per dag.

Contactgegevens

bezoekadres

Olieslagweg 148
7521 JG
Enschede
Telefoon: 
06 573 197 79