Nieuws & Agenda

Waterpoloheren van ZC Losser verlaat de degradatiezone

De waterpoloheren van ZC Losser hebben afgelopen zaterdagavond afgerekend met Flevo uit Nijkerk en hebben daarbij de degradatiezone verlaten.
In vervolg op de afgelopen week waarbij in Emmeloord Zignea werd verslagen met 6-7, kon nu een spetterende 17-8 overwinning worden bijgeschreven.

Na een snel tegendoelpunt (al na 6 seconden) viste de Losserse doelman de bal uit het net. Losser herpakte zich door de gelijkmaker van Eric de Vries. Met prima spel stond het uiteindelijk aan het einde van het eerste kwartje een mooie 5-4 voor Losser op het scorebord.
In de tweede periode kwamen de heren 1 van de Flevo rond de vijfde minuut weer gelijk te staan  met 5-5. Na de goede woorden van coach Rolf Jansink maakten onze heren weer prachtige doelpunten gemaakt door achtereenvolgens Joeri Wigger, Rolf Freese en Jorrit Velthuis. Met deze doelpunten sloot Losser het tweede kwart af met een voorsprong van 8-5.
Door deze voorsprong begon Losser het derde kwartje vol wilskracht om de stand te behouden en zelfs uit te breiden. En zo gezegd zo gedaan, 4 opeenvolgende doelpunten kwamen achter elkaar tot stand die het verschil verder uitbreide naar 12-7. In deze kwart kreeg de doelman van Losser heel veel hulp van routinier Daniel Voss uit het tweede team. Hij onderschepte vele ballen richting de Nijkerkse aanvallers en blokte ook meerdere vrije ballen die richting het Losserse doel gingen.

Het 4e kwart verliep eigenlijk eenvoudig. Coach Rolf Jansink gaf goede aanwijzingen over het uitspelen van aanvallen en dat verliep meermaals succesvol. Door slim te spelen kon Losser scoren en daardoor stond er bij het eindsignaal een mooie eindstand 17-8 op het  scorebord.

Periodestanden: 5-4, 8-5, 12-7, 17-8.