Nieuws & Agenda

Heren-1 Zwemclub Losser herpakt zich na gelijkspel

Na het gelijke spel tegen Doesburg (9-9), moest Losser aantreden tegen NDD-H2 uit Neede. Het werd een wedstrijd waarbij Losser moeite had afstand te nemen van de tegenstander, maar in het laatste kwart, alsnog over Neede heen denderde.

Vooraf werd afgesproken snel een marge op te bouwen. Dit leek te lukken, binnen een minuut stond losser met 1-0 voor, terwijl het daarvoor al de lat had geraakt. Toch werd na de 1-0 Losser slordiger, veel passes kwamen niet aan en twee man-meersituaties konden niet worden omgezet in doelpunten.

Het tweede kwart begon opnieuw goed, de 2-0 werd snel gescoord. Direct na deze goal werd een man-meer situatie weggegeven door Losser, waardoor Neede aansluiting vond (2-1). Het spel bleef slordig aan beide kanten, Losser kreeg opnieuw twee keer een man-meersituatie, maar deze bleven ook onbenut.

Het derde kwart begon Losser laks, terwijl Neede alles eraan deed om te scoren. Binnen een minuut gaf Losser, door slordig verdedigend werk, een man-meersituatie cadeau. Neede pakte dit cadeautje gretig uit en kwam zo op gelijke hoogte. Het volgde cadeautje voor Neede liet niet lang op zich wachten; amper een minuut na de gelijkmaker werd een strafworp toegekend aan NDD. Deze werd feilloos benut, waardoor Losser op achterstand kwam. Een minuut later kreeg Losser de vijfde man-meersituatie in zijn voordeel, deze werd wel omgezet in een doelpunt, waardoor de stand weer gelijk was. Aan het eind van het derde kwart werd door beide teams nog een keer gescoord, waardoor het vierde kwart begon met een stand van 4-4.

Besloten werd om alles te geven om de drie punten in Losser te houden. Dit gebeurde, aanvallen werden goed opgezet en ook afgerond. Twee man-meersituaties werden binnen anderhalve minuut omgezet in doelpunten, terwijl NDD zijn grip verloor op de wedstrijd. Losser wist in de laatste twee minuten nog twee counters om te zetten in doelpunten. De wedstrijd eindigde met een stand van 8-4.

Volgende week speelt Losser-H1 op zondag, om 14:45 uur tegen EZC-Heren 3 in Enschede.

Eindstand: 8-4
Tussenstanden: 1-0, 2-1 en 4-4
Doelpuntenmakers Losser: Eric de Vries (3), Matijs Vaneker (2), Wim Wigger, Michel Brookhuis (2),