nieuws

29 mei 2024, 14:06

De 56e Avondvierdaagse wordt gehouden van woensdag 12 juni t/m zaterdag 15 juni. De start is vanaf het Raadhuisplein. Voor wandelaars die één van de avonden niet kunnen deelnemen bestaat de mogelijkheid op dinsdagavond 11 juni een route te lopen. Vertrek om 18.30 uur, vanaf het Raadhuisplein. De deelname aan de zaterdagroute blijft echter verplicht. Als een groepsleider op een bepaalde dag niet kan meelopen, kan hij voor die dag een vervangende leider laten meelopen en zelf de inhaalroute op dinsdagavond wandelen. De organisatie verzoekt de deelnemende verenigingen of scholen niet zonder dwingende noodzaak gebruik te maken van de inhaalroute op dinsdagavond.

28 mei 2024, 22:31

Buitenspelen is voor veel kinderen niet zomaar meer een vanzelfsprekendheid. Daarom is de landelijke Buitenspeeldag in het leven geroepen. Ieder jaar op Buitenspeeldag wordt aandacht gevraagd voor het belang van buitenspelen, sporten en bewegen voor alle kinderen van Nederland. Op deze manier wordt kinderen een alternatief geboden om lekker te gaan spelen in plaats van in de weer te zijn met de diverse schermpjes en daar doen ze in Overdinkel uiteraard graag aan mee.
 

28 mei 2024, 22:20

De schuttersvereniging St. Märten vierde afgelopen weekend haar 100-jarig bestaan. Het jubileum werd met veel gezelligheid gevierd en zondag afgesloten met een prachtige rondgang door het dorp

28 mei 2024, 22:08

Op vrijdag 21 juni, de langste dag van het jaar, komt Yosé Höhne-Sparborth op uitnodiging van Vrouwen voor Vrede Enschede naar de Oase in Gronau om te vertellen over haar vredeswerk in het buitenland én haar vredeswerk in Nederland, waar ze in Utrecht en Heemstede nog steeds actief is en zich uitspreekt tegen oorlog en geweld.

28 mei 2024, 21:58

Van 9 t/m 16 juni is het de IVN Week van de Natuur! Op zondag 9 juni kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant in het Arboretum Poortbulten van 10.30 uur tot 13.00 uur. De IVN-natuurgidsen staan klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen.

28 mei 2024, 20:49

Het was op 28 mei 1959 toen Herman en Diny Smits elkaar het ja-woord gaven. Herman woonde in die tijd in Grave en Diny in Nijmegen. Daar hebben ze elkaar ontmoet en daar zijn ze ook in het huwelijk getreden.

28 mei 2024, 17:28

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser en het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) hebben vandaag de bestuursovereenkomst ondertekend die nodig is voor de tijdelijke noodopvang in hotel Dinkeloord bij Beuningen. De ondertekening van de bestuursovereenkomst is een voorwaarde om de vergunning te kunnen verstrekken. Het COA wil in hotel Dinkeloord een tijdelijke opvang bieden aan 94 asielzoekers. De opvang is tijdelijk en duurt maximaal 1 jaar.

28 mei 2024, 16:03

Een leuk dagje uit met uw kleinkinderen naar de dierentuin, een bezoek aan een andere stad of misschien wel een bezoek aan familie of een museum: reis met het openbaar vervoer! Heeft u vragen over de bus, trein of haltetaxi? OV-ambassadeurs helpen u graag op weg.

28 mei 2024, 15:34

Op zaterdagmorgen 8 juni is er een fietstocht langs de ooievaarsnesten in Losser. Er worden nesten bezocht waar jaarlijks jonge ooievaartjes te zien zijn. De fietstocht is ongeveer 22,5 km lang en voert over rustige fietspaden door het mooie Losserse landschap. 

28 mei 2024, 11:19

Op woensdag 5 juni zal de Bigband Driland een concert verzorgen in de muziekkoepel in Overdinkel. Deze band is een hele bijzondere: zij bestaat uit Duitse en Nederlandse muzikanten. 

28 mei 2024, 09:44

Basisschool de Saller viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Dit is gevierd in een feestweek met allerlei leuke activiteiten voor de leerlingen en ouders. 25 jaar geleden verhuisde basisschool de Springplank van de vertrouwde plek midden in het dorp naar de nieuwbouw op de Saller. Onder de nieuwe naam “OBS de Saller” staan de deuren hier sindsdien open voor openbaar onderwijs met aandacht voor brede talentontwikkeling. Andere speerpunten zijn een positief pedagogisch klimaat en Engelstalig onderwijs in groep 1 t/m 8.

27 mei 2024, 20:56

Het ontstaan van deze bijzondere wandelgroep had een opvallende start. Miranda Elferink weet het nog heel goed

27 mei 2024, 20:33

Donderdag 30 mei zullen er 4 grote luchtballonnen vertrekken vanaf de voetbalvelden bij S.V. Losser (Bookholtlaan 7). De opbouw zal om 19.30 starten waarna het opstijgen gepland is 20.00 uur. Iedereen die het leuk vindt, is van harte welkom om te komen kijken.

27 mei 2024, 20:25

Woensdag 29 mei wordt in De Lutte weer de maandelijkse Kuierwandeling georganiseerd. Let op de gewijzigde aanvangstijd! Vanaf 9.30u verzamelen bij Dorpshoes Erve Boerrigter, Plechelmusstraat 14, waar desgewenst van een kopje koffie kan worden genoten. Om 10.00 u begint de eigenlijke wandeling. Die duurt ongeveer anderhalf uur. Er wordt in een rustig tempo gelopen. Iedereen die wil deelnemen, is van harte welkom.  Er zijn geen kosten aan verbonden en het is niet noodzakelijk om je van tevoren aan te melden. Toeristen die hier verblijven, kunnen natuurlijk ook aanhaken.

27 mei 2024, 19:11

Voor de 43e keer vond afgelopen zaterdag de jaarlijkse klootscheet wedstrijd plaats tussen de oud-hoogheden van carnavalsverenigingen De Bosdûvelkes uit De Lutte en De Martini Kerlkes uit Losser. Na 42 nederlagen op rij, kwam er nu een extra grote delegatie vanuit Losser naar de T-bult voor de revanche.

26 mei 2024, 12:01

De maandelijkse boerenmarkt op elke laatste zaterdag van de maand werd deze keer tot leven gebracht door een heuse modeshow.

26 mei 2024, 11:41

Concertvereniging Sempre Crescendo geeft donderdagavond 6 juni een zomeravondconcert op Erve Kraesgenberg. Het concert start om 19.30 uur met een optreden van Jong Talent Losser, daarna is het de beurt aan Het Orkest. Bij goed weer is het concert buiten en zorgt de concertvereniging voor een gezellige aankleding en voldoende zitplaatsen. Het concert is gratis toegankelijk.

24 mei 2024, 18:46

Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn?  Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Dat is veel meer dan de meeste mensen denken. Dé reden dat de campagne ‘Meer dan je denkt’ wordt gelanceerd tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger 2024. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt in het hele land diverse activiteiten georganiseerd om extra aandacht te besteden aan de jonge mantelzorgers, hen te waarderen en zichtbaarder te maken.

24 mei 2024, 18:16

Op donderdag 30 mei zou het gemengde koor ‘IntOmusic’ optreden in de muziekkoepel in Overdinkel. Door omstandigheden is dit optreden verplaatst naar 11 juli.

23 mei 2024, 22:01

De Zonnebloem verzorgt zo'n 42 weken per jaar voor haar gasten een onvergetelijke vaarvakantie over de Rijn naar Duitsland en over de Belgische en Nederlandse wateren. De Zonnebloem organiseert vaarvakanties voor mensen vanaf 18 jaar die afhankelijk zijn van verpleging en/of persoonlijke verzorging en/of rolstoelgebonden zijn. De reizen zijn ook geschikt voor mensen die bedlegerig zijn  Zij kunnen alleen op reis of samen met hun mantelzorger, die tijdens de reis "ontzorgt" wordt. Kenmerk van deze reizen is "warmte". Je wordt door iedereen met zoveel warmte tegemoet getreden.

Pagina's