Nieuws

60 Jaar getrouwd

Dinsdag 25 juli zijn het echtpaar Truus Jeurink-Stappenbeld en Gerrit Jeurink 60 jaren getrouwd. Ze wonen nog geheel zelfstandig in hun prachtige woning aan de Spinnersweg in Overdinkel.

Truus (83) doet zelf haar tuintje nog en voelt zich nog helemaal gezond. Gerrit (88) heeft wat problemen met het lopen maar redt zich ook nog prima. In 1948 is Gerrit als dienstplichtig soldaat (chauffeur) naar Indië vertrokken. Na 2 jaar mocht terug. Zijn vader was buschauffeur en runde daarnaast nog een kleine fietsenzaak in Overdinkel.

Na zijn terugkomst uit militaire dienst is Gerrit gaan werken bij van Heek in Losser. Hij werd daar monteur en moest 4 jongens begeleiden die uit Indië kwamen en Maleis spraken. De keuze viel op Gerrit omdat hij zich ook verstaanbaar kon maken in die taal. Bij van Heek leerde hij Truus kennen die daar ook werkte.

In 1957 zijn ze getrouwd. Uit het huwelijk zijn 2 dochters geboren en er zijn 5 kleinkinderen. Gerrit is in de voetsporen van zijn vader getreden en ging ook fietsen repareren en later verkopen. Aanvankelijk was het een combinatie van werken bij van Heek en werken in de rijwielzaak.

Truus deed dapper mee en bereide de reparatiewerkzaamheden voor. Dagen van 12 tot 14 uur waren geen uitzondering. Later hebben Truus en Gerrit hun rijwielzaak, aan de Hoofdstraat tegenover slager Wolters, verkocht aan Gerrit Klaver die er nog jaren als rijwielhandelaar heeft gewerkt.

60 Jaar getrouwd

Voetbal

Gerrit heeft heel wat jaartjes gevoetbald. Eerst bij P.J. in Losser en later bij ASVO in Overdinkel. Toen hij op 58 jarige leeftijd zijn been brak is hij er mee gestopt.

Dinsdagmiddag wordt het jubileum met familie en bekenden gevierd bij café Heijdemann in Losser.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.