Nieuws

Bezoek aan brouwerij Pott’s in Oelde

De vriendengroep van de toneelvereniging “Eensgezindheid” en de muziekvereniging “Crescendo” uit Overdinkel maakten hun jaarlijks uitje naar een brouwerij. Dit keer is gekozen voor Pott’s een kleine brouwerij in het mooie Münsterland.

Traditiegetrouw de laatste woensdag van oktober

Woensdag 25 oktober, traditiegetrouw een uitstapje naar een brouwerij op de laatste woensdag van oktober, rond de klok van 11.15 uur vertrok een bus met 43 bierliefhebbers uit Overdinkel richting Oelde, Duitsland, naar de brouwerij Pott’s in Duitsland. De reis liep voorspoedig. In de bus werden hapjes rondgedeeld. Er kon reeds van het Pott’s bier geproefd worden want de organisatoren hadden al enkele kratjes van de genoemde brouwerij ingeslagen. Na een reis van ongeveer 2 uur was het gezelschap ter plaatse.

Museum

De groep werd opgevangen door de “Braumeister” Georg Lechner. Hij verzorgde de rondleiding door de brouwerij en vertelde met passie over het maken van de verschillende soorten Pott’s bier. En welke belangrijke rol het water hierbij speelt en over het in Duitsland zo belangrijke “Reinheitsgebot” uit 1516. Er werd een film vertoond over onder andere het winnen van het water en welke andere producten zoals bronwater en dergelijk geproduceerd werden. De rondleiding eindigde in het fraaie museum in de brouwerij. Ook hier vertelde Georg Lechner met passie over. Uiteindelijk is het museum grotendeels door hem ingericht en onderhouden.

Brau & Backhaus

Na het bezoek aan het museum werd de groep overgeleverd aan het personeel van het Back & Brauhaus. Hier konden de verschillende producten geproefd worden in een gezellig samenzijn. Vier verschillende bieren van de tap die goed in de smaak vielen. Een mooi verzorgd en smaakvol lopend buffet viel de gasten te deel. Fijne Duitse specialiteit zoals beenham, gebakken uien in verschillende uitvoeringen, gebakken aardappelen en brood met schmalz. Op de terugweg werden de organisatoren Pieter van Huizen en Theo Misana uitgebreid bedankt voor het regelen van de fijne dag. Volgend jaar gaat de club weer op de laatste woensdag van oktober.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.