Nieuws

Bingo Zonnebloem

Gastenbingo van de dit jaar 50 jaar bestaande Zonnebloem afd. Losser-Overdinkel

De ontspaningscommissie

Woensdag was er een Bingo alleen voor de gasten van de Zonnebloem. Bij binnenkomst van de gasten is er een ontspannen en gezellige sfeer. Iedereen heeft er zin in, er zijn veel lachende gezichten en er wordt volop gepraat. Er zijn leuke prijsjes door de sponsors (ondernemers uit Losser) ingebracht, waar de ontspanningscommissie erg blij mee is. Zonder dit gegeven wordt het moeilijk zo’n leuke activiteit voor een kleine bijdrage te organiseren. Er waren zelfs gasten die zelf een prijsje meebrachten! De gemiddelde leeftijd van de nu gekomen gasten is tussen de 70-90 jaar.

50 jarig bestaan van deze afdeling

Zoals eerder gemeld bestaat de Zonnebloem afd. Losser-Overdinkel dit jaar 50 jaar. Op zaterdagmiddag 4 november gaan ze dit vieren met onze gasten en genodigden. De uitnodigingen worden gemaakt en verdere bijzonderheden worden nog aan de gasten meegedeeld door het bestuur en de vrijwilligers. Doordat het gastenaantal groeit hebben ze dringend behoefte aan meer vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om een keer in de zoveel weken een praatje te maken met een gast of b.v. een wandelingetje/winkelbezoek of gewoon een kopje koffie drinken met een gesprekje meld je dan aan als vrijwilliger bij de afdeling Losser-Overdinkel voor een meer informatie. De Zonnebloem is natuurlijk ook blij met een donatie waar ze weer leuke activiteiten voor een billijke prijs voor kunnen organiseren.

Dagtocht te prijzig

Er zijn natuurlijk ook ouderen waarvoor een dagtocht te prijzig is en ze dit door b.v. door een donatie voor een minimale prijs aan kunnen bieden. Uitjes De Zonnebloem is een stichting die zich inzet voor mensen met een beperking en het is natuurlijk naarmate we steeds ouder worden dat deze beperkingen erbij horen. De Gastenbingo is speciaal opgezet in de vakantieperiode, omdat de kinderen/kleinkinderen en verdere familie en kennissen op vakantie gaan en er zodoende minder visite bij onze gasten komt. Dan is zo’n uitje een welkom iets. Ook worden er nog 2 vrije inloop bingo’s (voor- en najaar), paasbrunch, bustocht, ontspanningsmiddag en kerstviering georganiseerd. Volgende maand staat er weer een bustocht gepland naar de Lutte met een excursie naar het Arboretum, bezoek aan Koop Klompenmakerij waarna ze afsluiten met heerlijk pannenkoeken eten bij de Stroper.

afbeelding van Denise Hazeleger

Door: Denise Hazeleger

Denise is drie jaar geleden uit Alkmaar naar Losser gekomen en voelt zich hier erg op haar plek. Ze wil gráág een steentje bijdragen aan onze gemeenschap en zit vol ideeën die ze graag wil oppakken vanuit Hallo Losser.