Nieuws

Bokk’n & Bloaz’n 2017

Voor het Bokk’n & Bloaz’n Kapellenfestival van 2017 zetten de Skoemzoegers in op vernieuwing. Met een nieuw logo, een nieuwe locatie, een nieuw bier, diverse nieuwe kapellen en zeer belangrijk ook enkele nieuwe sponsoren, staan de organiserende Skoemzoegers weer garant voor een spetterend festival. Bokk’n & Bloaz’n vindt dit jaar plaats op zondag 15 oktober op het Martinusplein bij “Bij Guus Happen Tappen Stappen”.

Naast alle vernieuwing hechten de Skoemzoegers ook veel waarde aan traditie. Zo wordt het festival om 13.45 uur traditioneel geopend door de organiserende kapel en nemen de Skoemzoegers tevens de pauze act rond de klok van 18.00 uur voor haar rekening. Traditiegetrouw spelen alle dertien kapellen 1 set in een sfeervolle kroeg en een tweede set in de feesttent aan de voet van de Martinustoren. Op beide locaties worden de kapellen beoordeeld door een deskundige jury die uiteindelijk rond 20.15 uur bekend zal maken welke kapel zich in 2017 de trotse bezitter van de Bokkepoot mag noemen en welke kapellen de felbegeerde vaten Bockbier mee naar huis mogen nemen.

Regionale bekendheden 

Het is de Skoemzoegers ook dit jaar weer gelukt het wedstrijdprogramma te vullen met een goede combinatie van regionale bekendheden en aansprekende kapellen vanuit het hele land. Enkele deelnemers zijn Blaasorkest MP3 uit Arnhem, de Drumgabbers uit Delft, Haagsûh Bluf uit Den Haag en Evenementenband 103dB uit Zwolle. Ook de winnaar van de allereerste editie van het Bokk’n & Bloaz’n Kapellenfestival, De Deurbloazers Daeventer, is na jaren van afwezigheid weer van de partij.

Extra Podium

Een extra podium voor de Losserse collegekapellen was vorig jaar een zeer succesvolle toevoeging. Onder de sfeervolle overkapping naast Bij Guus Happen Tappen Stappen is dit jaar dan ook wederom een fantastische plek gecreëerd waar het publiek en de deelnemende kapellen kennis kunnen maken met de Losserse gezelligheid en sfeervolle klanken van diverse Losserse kapellen. Ook is er op deze plek de mogelijkheid voor de overige deelnemende kapellen om (on-gejureerd) nog een extra set ten gehore te brengen. Als extra eerbetoon aan het ontstaan van ons festival zal voorafgaand aan de pauze act van de Skoemzoegers de Losserse Brouwerij Hanneker van de gelegenheid gebruik maken om hun nieuwe Bockbier te introduceren. Op het podium zal het eerste vat Hanneker Weizen Dubbel Bock worden aangeslagen. Zoals alle jaren is de entree gratis en is het reisadvies: neem de benenwagen of kom op de fiets.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid