Nieuws

Bokk'n & Bloaz'n Kapellenfestival

Op zondag 9 oktober 2016 zullen de Skoemzoegers alweer voor de 12e keer het Bokk’n & Bloaz’n kapellenfestival organiseren bij Café ’t Raedthuys in Losser. 

Extra tent

Wat ontstaan is tijdens een avond aan de bar om de introductie van het bokbier-seizoen te vieren, is inmiddels uitgegroeid tot een festival van naam welke vele bezoekers trekt uit de gehele regio. Naast de gebruikelijke 2 podia van de afgelopen 2 jaar, die gezamenlijk één grote feestzaal zullen vormen, is het dit jaar de bedoeling een extra tent te plaatsen die, buiten jurering om, beschikbaar is voor elke aanwezige kapel.

12 deelnemende kapellen

Daarnaast zullen dit jaar voor het eerst, eveneens buiten mededinging om, op dit podium enkele Losserse kapellen hun kunnen laten zien. De tent en het café zullen tot de nok toe gevuld zijn met een enthousiaste menigte. Mede door de 2 gejureerde podia hebben wij in ons programma ruimte voor 12 deelnemende kapellen. Daarom nodigen wij jullie uit om je met je kapel in te schrijven en mee te doen aan dit unieke festival. Spelen op het Bokk’n & Bloaz’n kapellenfestival betekent spelen in een stampvolle kroeg en tent voor een enthousiast publiek en jury op een mooie zondag in oktober.

Beoordeeld door een geselecteerde jury

Voor de deelnemende kapellen is er weer een vergoeding van € 200,- per kapel. Iedere kapel zal deze middag twee keer een set van 20 minuten ten gehore gaan brengen en zal worden beoordeeld door een geselecteerde jury. Daarnaast kun je vrijblijvend gebruik maken van het podium in de dweil tent. Er zal onder andere beoordeeld worden op muzikaliteit, enthousiasme, repertoirekeuze, en algehele indruk.

De deelnemers strijden om de volgende prijzen:

  • 1e prijs: € 200,- & 2 vaten bokbier
  • 2e prijs: € 100,- & 1 vat bokbier
  • 3e prijs: € 50,- & 3 kratten bokbier.    

 

Programma:

Het festival zal omstreeks 14.00 uur starten waarna elke kapel 20 minuten voor en 20 minuten na de pauze de gelegenheid krijgt om zichzelf te presenteren.

De optredens zullen door een vakkundige jury beoordeeld worden.

De prijsuitreiking zal omstreeks 19.30 plaatsvinden.

Binnen 1 week zullen de jury-rapporten beschikbaar gesteld worden.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid