Nieuws

Brueghel: Gezelligheid wordt Troef op Martinusplein

Het Martinusplein wordt één groot, gezellig eetterras tijdens de Brueghel. Van varken aan het spit tot cocquilles: goede kwaliteit en met liefde klaargemaakt.

‘Tijd voor het Martinusplein!’ Richard Hoevers ziet het voor zich: het Martinusplein wordt tijdens de Brueghel één groot, gezellig plein in restaurantsfeer. ‘Het wordt een plein voor mensen die niet te veel herrie aan de kop willen, die houden van lékker eten in de open lucht - onder de oude toren die voorzien is van sfeerverlichting. Hoe Lossers wil je het hebben?’

Martinusplein voegt iets toe

Richard is samen met Marco Padberg al langer betrokken bij de organisatie van de Horeca op de Brueghel. Hij loopt al een tijd rond met de gedachte dat een levend Martinusplein een echte toevoeging kan zijn voor het bourgondisch zomerfestijn.

Liefde en kwaliteit

Op de vraag wat maakt dat het Martinusplein dit jaar in trek zal zijn antwoord Hoevers: ‘Het plein wordt één groot eetterras. We hebben 4 foodtrucks met heel verschillend eten, maar met één ding gemeen: goede kwaliteit en liefde voor het bereiden. We hebben cocquilles en oesters, angus beef burgers en pulled pork. Op een eetplein op de Brueghel kan een varken aan het spit niet ontbreken. Die hebben we dus ook. Trots is Richard ook op de grote Biertruck, gemaakt van een oude omgebouwde leger brandweerwagen. ‘De klap gaat open en er staat een volledig ingericht café.’ Gemak dient de mens: al het lekkers is gewoon af te rekenen met de Brueghelmunt.

Auto's er af, foodtrucks er op: Het Martinusplein wordt een gezellig Foodplein

 

Muziek en jeugd

Er is verder non stop muziek van afwisselend twee kleine podia, waar ook veel lokale artiesten optreden -  én er is een springkussen voor de jeugd.

Geven en nemen

Richard Hoevers wil samen met de andere Losserse ondernemers werken aan een verdere groei van het succes van de Brueghel. Dat vraagt soms wat geven en nemen. Het was bijvoorbeeld niet eenvoudig om het Martinusplein voor het hele gewenste tijdvak beschikbaar te krijgen. Zo heeft hij op donderdag na de (verplaatste) markt slechts 1,5 uur om het plein klaar te maken voor een diner van 150 personen. ‘Ik merk dat het niet altijd gemakkelijk is om een gezamenlijk belang te vinden. Maar de Gemeente heeft een goede rol gespeeld in de gesprekken en we zijn er uiteindelijk met zijn allen uit gekomen’.

Gezéllig!

Op de vraag wát maakt dat Richard straks tevreden terugkijkt op de Brueghel antwoordt hij: In de eerste plaats droog weer. Daar hebben we allemaal baat bij. En verder: als de bezoekers van het foodplein terwijl ze naar huis lopen of fietsen tegen elkaar zeggen: ‘dat was gezéllig!’

afbeelding van Wibo Haverkate

Door: Wibo Haverkate

Wibo Haverkate (1972) draagt zorg voor de organisatie van Hallo Losser, is ambassadeur van het venster Welzijn en is bestuurslid. Hij is daarnaast deskundige op het vlak van Organiseren zonder Hiërarchie en eigenaar van een organisatieadviesbureau.