Nieuws

Het Brueghel weer met Johan Effing

Weerman Johan Effing was vanmorgen al vroeg op de Brueglestand van RTV-Losser en Hallo Losser. Wij vroegen hem natuurlijk naar het weer voor de komende 2 dagen.

Onbetrouwbare atmosfeer

"Net als gisteren hebben we vandaag en ook morgen nog met een onbetrouwbare atmosfeer te maken:" zegt de weerman "dit is het gevolg dat we ons in een gebied bevinden waarin de lijnen van gelijke druk ver uit elkaar liggen. Bovendien is het hoger op in de atmosfeer erg koud zodat er gemakkelijk buien tot ontwikkeling kunnen komen. Dit was ook gister later in de middag het geval. Net ten oosten van ons gebied trok tergend langzaam een fors buiengebied naar het noord oosten waar hier de wolkenschermen van te zien waren. Dit was mooi prachtig de buienradar te volgen".

Maar wat wordt nou het weer vandaag en morgen?

"Er zijn nog wat kleine buienkansen" zegt Johan Effing "maar dat zal de pret hier niet drukken. Morgen zal het nog iets beter zijn dan vandaag".

Temperaturen gaan wat omhoog

Effing kijkt ook nog even naar het weer voor na het weekend: "Na het weekend komen we langzaam onder de invloed van hogedrukgebieden. We gaan dan een aantal dagen tegemoet  met rustig weer vrij veel zon tegemoet waardoor de temperaturen omhoog gaan. De buienkansen verdwijnen dan. Later tegen het volgen weekend is lijkt op de modellen een glijbaan te ontstaan waarlangs storingen het Noordzeegebied kunnen bereiken. Hoe dit alle maal duidelijk zal worden dat zien we waarschijnlijk na het weekend wel".

 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.