Nieuws

De Bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen

1001 Uitdagingen die je (klein)kinderen niet mogen missen. De band tussen grootouder en kleinkind is heel speciaal. Bij opa en oma mag het kind dingen die het thuis misschien niet mag, beleeft het avonturen die het met de ouders niet doet en bouwen ze samen aan unieke herinneringen die een leven lang meegaan. 


Grootouders die tijd doorbrengen met hun kleinkinderen zijn gelukkiger en gezonder. Met het boek Bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen worden opa’s, oma’s en kleinkinderen uitgedaagd om de tijd die ze samen hebben op een bijzondere manier in te vullen. Van de voorpret van het bepalen van de bucketlijst tot de gedeelde ervaringen: alles kunnen ze vastleggen in dit boek, dat ook een bijzondere tijdscapsule vormt.

Rob Wegdam

De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen is een initiatief van Rob Wegdam. Als grootvader werd hij aan het denken gezet toen zijn kleinzoon hem vroeg of hij voor de zoveelste keer op de iPad mocht. “Hoe kan ik als opa mijn kleinkind inspireren om de wereld te ontdekken en tegelijkertijd een nog hechtere band met hem opbouwen?” vroeg Rob zich af. Dit boek is het resultaat en voor alle opa’s, oma’s en kleinkinderen een boek om van te genieten!

Presentatie

Vrijdagmiddag 16 december presenteerde Rob zijn boek bij drukkerij Jansen aan de Gronausestraat in Losser. De twee kinderen Sam Mollink en Jo-An Oude Bekke die onlangs uit handen van burgemeester Michael Sijbom een lintje mochten ontvangen kregen de eerst twee exemplaren uitgereikt. Gezien de rode draad van het boek was de familie en in het bijzonder van beide jongeren de opa en oma hierbij aanwezig.

Doeboek

De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen is een echt doeboek, boordevol uitdagingen die een leven lang waardevol zijn. Het boek bevat verschillende suggesties om samen een ultieme bucketlist samen te stellen. Van bijzondere plekken die je op de wereld gezien moet hebben, tot unieke belevenissen als het versturen van een brief per flessenpost, schaatsen op natuurijs, leren schaken, meedoen aan een musical of een dagje meehelpen bij de Voedselbank: de bucketlijst laat het kind op creatieve wijze de wereld ontdekken. Grootouder en kleinkind kunnen in het boek hun belevenissen samen vastleggen in tekst en beeld, zodat het boek echt een persoonlijk document van hen beiden wordt. Het boek bevat ook tips voor grootouders voor gespreksonderwerpen, als cultuur, leren omgaan met geld en tips voor uitjes.

De 1001 uitdagingen in het boek zorgen ervoor dat de tijd die grootouder en kleinkind met elkaar doorbrengen nog specialer wordt! De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen is vanaf zaterdag verkrijgbaar bij de betere boekhandel, waaronder Primera en Bruna in Losser, Bol.com en Yayep.nl internet, voor € 14,95. ISBN nummer 9789490989163.

 

Voor een uitgebreide fotoserie: click hier.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.