Nieuws

Buitenconcert Sempre Crescendo

De afsluiting van het muzikale seizoen voor Sempre Crescendo vond donderdagavond 13 juli plaats op voor het oude gemeentehuis, toekomstige Kulturhus. De volgende week is er nog een barbecue voor de leden en dan is het vakantie. Maar het najaarsconcert staat al weer op de agenda voor 12 november.

Jong Talent Losser

Jong Talent Losser (JTL) is het jeugd- en opleidingsorkest van Sempre Crescendo. Het is bedoeld voor alle jeugdleden die al een aantal jaar les hebben gehad op een muziekinstrument. Samen muziek maken, ieder op zijn/haar eigen niveau. Het orkest geeft zelfstandige concerten en verleent medewerking aan diverse evenementen. Soms speelt het orkest ook mee in Het Orkest om daar een mooi muziekstuk neer te zetten. Het jong talent beet het spits af.

De dirigent

Vervolgens nam Het Orkest het muzikale gedeelte over en opende met “Arnhem”. Beide orkesten staan onder leiding van de dirigent Wim Booij. Hij begon zijn muzikale carrière op bugel en stapte na 10 jaar over op euphonium. Na zijn afstuderen aan de Universiteit Twente (MSc. in Electrical Engineering), studeerde hij tenortuba bij Joost Smeets en later HaFaBra directie bij Fried Dobbelstein. Zijn huidige werkpraktijk is tweeledig; techniek en muziek. Wim remplaceerde reeds tijdens zijn studies bij o.m. de beroepsorkesten van de Koninklijke landmacht, de Marechaussee en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en speelde in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en het Gelders Fanfare Orkest. In 2008 werd hij met tubakwartet tubaphonic kampioen in de hoogste divisie op het WMC voor solisten en ensembles.

Een ander muzikaal hoogtepunt was het vertolken van de ossenwagen in Bydlo uit De Schilderijententoonstelling van Moussorgsky/Ravel met het Orkest van het Oosten. Wim combineerde een aantal jaren zijn functie als ingenieur op het gebied van betrouwbaarheid van elektrische systemen met een betrekking bij de fanfare van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Sinds medio 2017 is hij docent/onderzoeker bij de opleiding Mechatronica aan de academie Life Science, Engineering & Design van hogeschool Saxion. Voor meer informatie: www.semprecrescendo.nl 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.