Nieuws

Carnavalfeest in zijn puurste vorm

Dinsdag is het gezelligste carnavalsfeest weer gevierd met de mooiste mensen.

Voor iedereen

Elk jaar is carnaval een feest voor iedereen. Verenigingen met hun eigen feesten, sterrengala,ouderen carnaval, wagenbouw en de grote Losserse optocht op zaterdag.Het mooiste feest wordt elke laatste dinsdag voor het carnavals weekend gevierd. Het feest is voor de groep mensen met een geestelijke en lichamelijke beperking. Bewoners van de Losserhof, t’Bouwhuis en ook bewoners uit Losser van de diverse zorglocaties.

Om 16.00 uur is het drukte van belang voor restaurant de Orchidee. Het is een af en aanrijden van busjes die de vrolijk uitgedoste gasten naar de feestlocatie brengen. Samen met hun begeleiders zoekt iedereen een plekje. Al gauw is de zaal goed gevuld.

CV de Opkikkers

Dan is het tijd voor CV de Opkikkers met hun Prins Bert de lange stoet van alle hoogheden uit de gemeente Losser te openen. De hofkapel zorgt voor de muzikale omlijsting. Burgemeester Sijbom heet de Prins van CV de Opkikkers hartelijk welkom.Daarna neemt DJ Robin ter Linde het heft in handen en begint het knalfeest. Als iedereen de beentjes goed los heeft gelopen in menige polonaise is het tijd voor de broodmaaltijd. Zo kan iedereen moe en voldaan weer op hoes an.

Geen protocol

Het feest zonder protocol wordt  al voor de 43ste keer door de familie Game samen met carnavalsvereniging De Veldmuuskes uit Overdinkel, en restaurant de Orchidee geheel belangeloos georganiseerd. De drankjes voor bewoners en begeleiders, een broodmaaltijd met snack en het traditionele snoepzakje worden elk jaar weer aangeboden door de familie Game.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid