Nieuws

Concert LOK

Donderdagmiddag 19 oktober hield het “Lossers Overdag Koor” (LOK) en concert in het Tukkershoes in Losser. De aanleiding hiertoe was het 5-jarig bestaan van het koor.

Eigen plezier

De leden hebben niet de ambitie om concerten te geven maar zingen voornamelijk voor hun eigen plezier. Gezelligheid is troef. Sociale contacten zijn belangrijk. Het programma is zeer gevarieerd. Populaire nummers van de Beatles, maar ook hele oude nummer van Harry Belafonte. En natuurlijk Nederlands. Het koor bestaat uit ruim vijftig leden. De jongsten zijn rond de 40 jaar en het oudste lid is 83. Het koor repeteert elke donderdagmiddag 13.30 tot 15.30 uur.

Oprichting

Het Lossers OverdagKoor (LOK) is in september 2012 opgericht door uit Enschede afkomstige Mirjam Spoelman, o.a. dirigent van het Losserse Cantica Nova. Doelgroep van het koor zijn mensen die graag zingen, zonder de verplichtingen die andere koren vaak met zich meebrengen. Gewoon, omdat het leuk is om samen te zingen uit een repertoire met voor ieder wat wils. Bovendien op een tijdstip in de middag, voor wie liever overdag zingen dan in de avonduren.
Feestje Het vijfjarig bestaan is voldoende reden om een feestje te vieren. Dat doen de koorleden op vrijdag 20 oktober bij de Denekamperdijk 59. Het concert in het Tukkershoes was druk bezocht en het klonk mooi.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.