Nieuws

Dagtocht Rode Kruis Losser

Dinsdag 8 augustus was de tweede dagtocht alweer dit jaar van het Rode Kruis afdeling Losser

150 jaar

Terwijl de vrijwilligers om 9 uur al aanwezig waren om hun taken door te nemen voor die dag, verzamelden zich de gasten die mee gingen zich al weer in de hal en Vicaryzaal van St. Maartenstede aan de Vicarystraat. Omdat het Nederlandse Rode Kruis dit jaar 150 jaar bestaat, werden eerst een partij ballonnen opgeblazen en werd met het vaandel voorop de tocht naar de bus begonnen.

Nadat ook alle Ferrari’s en Mercedessen (rolstoelen en rollators) in de bus waren gestald werd er via een mooie route door het prachtige Twentse land de tocht begonnen naar Vasse. Ook de chauffeur wist erg veel te vertellen over het mooie Twente en bood volop de gelegenheid om alles goed te kunnen bekijken. Intussen werden de gasten voorzien van drinken en een versnapering. In Vasse werden ze in de  sfeervolle Gasterij “De Bakker” verwacht, waar er een overheerlijk drie gangen diner werd voorgeschoteld. Ook werd hier nog een consumptie namens het Rode Kruis afd. Losser aangeboden.

Na afloop van het bezoek aan de glasblazer was er nog de gelegenheid om te vertoeven in het oude binnenstadje, maar helaas lieten de weergoden het een beetje afweten. Ook de bestrating weerhield de gasten er wel enigszins van om de stad in te gaan, dus besloten ze maar weer richting bus te gaan.

Nadat ze hun positie weer met behulp van de vrijwilligers in de bus hadden ingenomen en de Mercedessen en Ferrari’s weer in het laadruim waren gestald, werd de retourtocht richting Losser weer ingezet.  Tegen zessen waren ze weer bij ons vertrekpunt waar de vervoerders naar huis ons weer kwamen halen. Al met al kunnen ze weer spreken van een zeer geslaagde dag waarbij de geest en de motor weer zijn opgeladen.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid