Nieuws

‘Get Dirty for Charity’

Tafelronde 186 Losser organiseert op woensdag 11 oktober 2017 haar traditionele fundraising evenement. ‘Get Dirty for Charity’ is voor velen een begrip. Voor alle deelnemers is het elk jaar een geweldige dag vol actie en vertier. Dit jaar hebben ze de dag wat anders ingedeeld en zullen ze op tijd starten. Het goede doel 2017 is Stichting Skik in Twente

Tafelronde 186 is een club mannen tussen de 25 en 40 jaar die naast (internationale) vriendschappen en persoonlijke ontplooiing een gezamenlijke bijdrage levert aan de gemeenschap in de gemeente Losser. Tafelronde 186 Losser werft met Get Dirty for Charity" fondsen voor een geselecteerde plaatselijke/regionaal doel.

 ‘Get Dirty for Charity

De aanvang is om 9.30 uur bij de dagbivak Van Fursten Forest in Duitsland. Je rijdt dus op eigen gelegenheid naar Furstenau. De truckactiviteit, de lunch en het maken van een drone-groepsfoto zullen je Collectief doorstaan. Tijdens het verblijf op het terrein staat er te allen tijde een hapje en een drankje klaar in de dagbivak.

Aan het einde van de middag rijden ze terug naar Losser en eindigen bij restaurant Denekamperdijk 59 in Losser waar er een veiling is voor het goede doel. Daarna zal er een heerlijk buffet klaarstaan en kunnen je onder het genot van een drankje over deze bijzondere dag napraten en wordt de Velgebeerde “Drek-Wisseltrofee" uitgereikt.

Je kunt deelnemen aan dit evenement op diverse manieren:

Het doel van dit jaar is: Skik in Twente

In onze samenleving neemt mantelzorg een steeds grotere plaats in. In gezinnen waar één van de kinderen of een ander gezinslid een beperking heeft of chronisch en/of ernstig ziek is, is die mantelzorg zeer intensief. Zeker als de mantelzorger ook nog een baan heeft. Kinderen in deze gezinnen zijn ook al van jongs af aan betrokken bij de zorg. Eén op de vier jongeren in Nederland is jonge mantelzorger!

Voor deze gezinnen is het bovendien heel moeilijk om samen van een vakantie te genieten en nieuwe energie op te doen. Want ook tijdens de vakantie gaat de zorg gewoon door! Daarnaast kunnen veel van deze gezinnen zich ook financieel gezien überhaupt geen (zorg)vakantie veroorloven.

Stichting Skik in Twente wil mantelzorggezinnen met opgroeiende kinderen een zorgeloze en onvergetelijke vakantie bieden. Hierin staan ontzorging, vakantiebeleving, plezier, gezelligheid en ontspanning centraal. Zo kunnen ook deze gezinnen samen vakantieherinneringen opbouwen en energie opdoen voor de rest van het jaar. De vakanties vinden vooralsnog plaats bij De Zwanenhof in Zenderen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen en voor de ouders, maar natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon lekker niets te doen, want ook dat is vakantie! Waar wenselijk en mogelijk wordt de zorg voor het zieke of beperkte gezinslid overgenomen, zodat iedereen optimaal kan ontspannen en genieten.

Geef je op via: Tafelronde 186 Losser 

Nog vragen?

Neem gerust contact op met een lid van DFC-commissie:
Kars Varwijk: 06 41 81 02 85
Mike Frons: 06 22 505 256
Mark Luttikhuis: 06 57 83 01 25
Jos Hovestad: 06 31 299 199

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid