Nieuws

GroenLinks geeft cursus ‘Blik op de Raad’

Is de burgemeester of de gemeenteraad de baas in de gemeente?Over welke onderwerpen beslist de gemeenteraad eigenlijk? Hoe werkt de lokale politiek? Hoe bepaalt een raadslid als volksvertegenwoordiger wat goed is voor je gemeente?

Na het succes van vorig jaar organiseren GroenLinks Noord-Oost Twente (Oldenzaal, Losser, Dinkelland) enGroenLinks Hengelo dit jaar ook weer de cursus "Blik op de Raad". “Dit is een gratis en laagdrempelige cursus over de lokale politiek voor iedereendie meer wil weten over de lokale politiek of voor diegenendie overwegen zelf politiek actief te willen worden”.

De cursus staat voor iedereen open, onafhankelijk van eigen politieke kleur. “We vinden het als politieke partij belangrijk om de politiek dichterbij de burger te brengen, dus iedereen is van harte welkom, ongeacht je eigen politieke kleur”, aldus Löwik.

De gevarieerde cursus geeft in 5 avonden een compleet overzicht van de belangrijkste aspecten van de lokale politiek.Er zijn verschillende interessante gasten, zoals de burgemeester, de raadsgriffier, een wethouder en het hoofd financiënvan de gemeente. "De cursus heeft een hele praktische insteek, en dat maakt het leerzaam en heel leuk”, volgens Löwik.

De oriëntatiecursus start op dinsdagavond 23 mei. De cursus wordt afwisselend in Oldenzaal en Hengelo gehouden. Voor vervoer kan worden gezorgd. Opgeven is gratis en kan door een e-mail te sturen aan groenlinksoldenzaal@hotmail.com, of te bellen met Sandor Löwik: 06-15350211. Het hele programma is te vinden op oldenzaal.groenlinks.nl.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.