Nieuws

Hallo Losser geeft u graag een compliment

Waarom een compliment? Het is Nationale complimentendag. Een compliment klinkt zo vanzelfsprekend. Een compliment als iets goed gaat.

Het geven van een compliment

Toch doen we hier in de praktijk niet zoveel mee. Het geven van een compliment zit niet echt in onze volksaard. Toch zou het prima in onze cultuur passen want een compliment geven kost niets. Dus vanaf nu nemen we het op in onze gewoonten en Hallo Losser wil het goede voorbeeld geven. De diepst menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden. (Citaat William James, Amerikaanse psycholoog 1842-1910.) Gebrek aan waardering maakt dat werknemers ontslag nemen, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij en relaties stuk lopen.

Het meest indrukwekkende cadeau is niet te koop

De Nationale Complimentendag draait om oprechte persoonlijke aandacht en uitgesproken waardering. Twee zaken die niet te koop zijn maar je wel het diepste raken. Woorden vervangen door een cadeau is geen optie. Woorden, het lijkt zo gemakkelijk maar dat is het niet altijd. Als je het echter probeert, en je ziet een lach als beloning, wen je er snel aan en maak je je nog een populair ook. Mooie woorden, kleine moeite, en ze klinken zo lang na.

Nou daar gaat ie

Compliment aan alle bezoekers (tussen de 30 000 en 50 000 p.mnd.) die we maandelijks mogen ontvangen op onze site. Compliment aan alle vrijwilligers, organisaties, werkgevers, werknemers, bestuurders, carnavalisten, sporters, gemeentebestuur, ambtenaren, zangers en zangeressen. Zijn we er nog wat vergeten? Nou dan doen wij de complimenten aan allemaal. Een compliment terug? Eenvoudig. Lees Hallo Losser.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.