Nieuws

Hockey in Losser

Hockeyclub Losser kampt met een probleem. Maar men is naarstig op zoek naar een oplossing.

Oplossing in Overdinkel

Een oplossing die mogelijk in Overdinkel ligt. De vrij jonge club hockeyers, ongeveer 120 leden, hebben in de atletiekbaan een oefenterrein. Daar spelen ze op gras. Echter voldoet het terrein niet aan de criteria om er competities te spelen. In Nederland wordt hockey uitsluitend op kunstgras gespeeld en dat kunstgras dient volgens de bond aan bepaalde eisen te voldoen. Het kunstgras waar voetbal op wordt gespeeld is hier niet geschikt voor.

Voorzitter

De voorzitter Marco Elferink zegt: “We zijn al lange tijd in onderhandeling met de plaatselijke voetbalverenigingen om een plek te krijgen op hun velden. Joop Hassink de wethouder heeft ook aan deze onderhandeling mee gedaan. Het is een feit dat we in Overdinkel met directe ingang aan de slag kunnen. We hebben echter eerst alle mogelijkheden bekeken om in Losser te kunnen blijven.

De meeste leden wonen in Losser en we verwachten, wanneer we in Losser weer aan de slag kunnen, een betere groei van het aantal leden en meer kans op het verkrijgen van de benodigde financiën. Dit laatste is dan ook één van de redenen dat het wat lang duurt. De mogelijkheid om aan te sluiten bij het project van Rob Wegdam, SportNatuur, tussen de Denekamperdijk en de Honingloweg, hebben we ook overwogen. We zouden daar graag deel van willen uitmaken. Maar omdat het in de verwachting ligt dat ook dit niet op korte termijn gerealiseerd wordt, moeten we hier voorlopig ook afhaken. Het is een geweldig project waar HCL zich prima op haar plaats zou voelen. ”

Ledental loopt terug

Omdat de leden en vooral de jeugdleden niet enkel willen trainen, maar ook competitie willen spelen, loopt het aantal leden sinds kort langzaam terug. Om dit feit een halt toe te roepen is een competitie veld onontbeerlijk. Nu er wel kansen in Overdinkel liggen overweegt het bestuur om deze stap te nemen. Een voordeel hiervan is dat, als alles volgens het boekje gaat, er begin 2018 competitie gespeeld kan worden.

In Overdinkel zou men ook de beschikking kunnen krijgen over een clubhuis en andere accommodatie. Een ander gunstig bijkomend verschijnsel is dat in het gehele Duitse gebied tussen Gronau en Münster geen enkele hockeyclub is. Dit betekent dat daar nog een vijver ligt waarin gevist kan worden naar nieuwe leden. Hockey is een sport die steeds populairder wordt, ook in Duitsland.

Investering

Neemt niet weg dat wat men ook besluit, Overdinkel of elders, er een investering voor het competitie bestendige kunstgrasterrein een investering dubbel gedaan moet worden van ongeveer

€ 250.000,--. Dit zijn de kosten voor de onderlaag en de bovenlaag samen. De onderlaag is na 9 jaar aan vervanging toe en de bovenlaag na 15 jaar. Dus als men beslist om naar Overdinkel te gaan is dat minimaal voor 15 jaar.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.