Nieuws

Hou ik van me zelf?

Workshops ontspannen in je kracht komen. Stichting Fundament organiseert samen met Annet Boin (Reikimaster) een 7-tal bijeenkomsten (1x per maand) in Kulturhus ’t Trefhuus in Overdinkel met als thema Ontspannen in je kracht komen.

Thema’s

1.    Kracht. Hoe gebruik ik mijn kracht op de goede manier. Een meditatie. Je hoort een verhaal over bijvoorbeeld een wandeling in het bos. Er wordt verteld over rust en bomen. Je visualiseert en je bevindt je op de plek waar het verhaal over gaat. In een latere (stress)situatie kun je deze voorstelling weer terugpakken en gebruiken om de stress de baas te worden.

2.    Liefde. Hou ik van mezelf. Weinig mensen zeggen dat ze van zich zelf houden. Toch is dit heel belangrijk in het leven. Liefde voor je zelf is de basis. Als je van je zelf houdt is het veel gemakkelijker om van een ander te houden.

3.    Onprettige gevoelens, hoe ga je hiermee om. Hoe ga je om met boosheid en machteloosheid.

4.    Communicatie. Ben je duidelijk. Kun je duidelijk maken wat je dwars zit. Op welke manier doe je dat.

5.    Innerlijke vrijheid. Breng een hoofd vol gedachten tot rust. Iedereen is innerlijk vrij. Ongeacht de plek waar je bent. Zelfs als je gevangen zit. Piekeren zit die vrijheid in de weg terwijl je het zelf doet. Neem aandacht voor dit moment en niet de momenten op een ander tijdstip of andere plaats.

6.    Wijsheid. Hoe belangrijk zijn dingen voor je. Ben je materialistisch. Nee zegt iedereen. Maar de meeste mensen zitten in een patroon omdat ze denken dat dat zo moet en hoort.

7.    Gevoel. Durf je op je gevoel af te gaan. Een niet te verklaren gevoel dat iets niet goed zit. Benoem het. Wees niet te lief voor een ander omdat je aardig gevonden wilt worden. Zet je ego op zij.

Dat lijkt veel

Maar deze 7 thema’s verdeeld over 7 avonden geven je inzicht en tools om ontspannen in je kracht te komen. Annet Boin geeft al jaren workshops aan kinderen. Vaak zijn ouders getuige van het gebeuren. Kinderen vertellen Annet dingen waar ouders vaak verbaasd over staan. Ouders zeggen vaak tegen haar dat dat voor hun ook goed zou kunnen zijn. Hierdoor is ze op het idee gekomen om de workshops voor kinderen aan te passen naar de situatie van volwassenen.

Pieker je veel of heb je onrust in je lijf

Start woensdag 9 november 20.00 uur. Je voelt via je lichaam. Veel gevoelens hebben we leren onderdrukken, omdat ze lastig en niet gewenst waren. Binnenhouden wat er eigenlijk uit moet, doe je met je spieren. Dat kost veel energie en geeft spanning. Met technieken om te aarden ga je stevig op je benen staan, zodat je de gevoelens die het leven met zich meebrengt vanuit je eigen kracht kunt dragen. Zo ga je ervaren dat je emoties in allerlei situaties kunt gebruiken. In plaats van dat ze je overkomen of dat je er geen contact mee hebt. De bijeenkomsten zijn 1 keer in de maand op woensdagavond van 20.00u-21.30 uur. De Kosten voor deze 7 bijeenkomsten bedragen € 60,- per persoon.

Voor opgave kun je bellen met 053-5369400 of mailen naar info@stichtingfundament.nl

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.