Nieuws

Internationale ervaring voor Judo Losser

Afgelopen zaterdag ging er een afvaardiging van selectiejudoka's naar de Open Drentse Judokampioenschappen. Tijdens het goed georganiseerde toernooi te Emmen hebben Luuk Mannebeek, Niek Veenendaal en Jesse ter Bekke veel wedstrijdervaring opgedaan in hun grote poules. De Open Drentse staat bekend als een kwalitatief goed toernooi met deelnemers uit Nederland, Noorwegen, Zweden, Engeland en Duitsland. De jongens moesten dan ook flink aan de bak! 

Luuk

In het eerste blok was het de beurt aan Luuk. Hij was ingedeeld in een poule met 11 jongens. Zijn eerste partij verloor hij op beslissing van de scheidsrechter. De tweede werd gewonnen omdat de tegenstander een shido kreeg. De derde partij werd overtuigend gewonnen met 2 waza-ari's. De vierde partij werd verloren met een Ippon houdgreep. Hiermee hield het toernooi voor Luuk op, ondanks dat hij sterk en  goed judo heeft laten zien! 

Zware poule

In het derde blok was het de beurt aan Niek en Jesse. Niek had een zware poule met 30 jongens. De eerste wedstrijd was tegen een Noor die wat zwaarder was dan hij, er werd verloren met een houdgreep. De tweede partij heeft hij helemaal uitgespeeld. De jongens waren aan elkaar gewaagd! Uiteindelijk werd die partij verloren met een waza-ari. Niek heeft goed gejudood! 

Engelsman

Jesse had een poule met 31 judoka's die op werd gedeeld in 2 poule's. Jesse werd de 1e ronde vrijgeloot. Daarna kwam hij in actie tegen een Engelsman die hem met een mooie Ippon naar de grond wist te krijgen. Jesse werd hierdoor wakker geschud en won zijn volgende partij met een waza-ari. In de partij die daarop volgde werd de volle tijd uitgespeeld en was de wedstrijd nog niet beslist. Er volgde een golden score waarin Jesse een waza-ari wist te scoren. Hiermee werd hij 3e in zijn poule en mocht hij door naar de kruisfinales. Hier wilde hij zelf een worp inzetten, maar werd overgenomen met een Ippon als gevolg. Hierdoor hield het toernooi voor Jesse opmaar ook Jesse heeft goed en sterk judo laten zien. 

Helaas geen medailles voor de Losserse judoka's maar wel weer een internationale ervaring rijker!

Spettertoernooi

Voor de allerkleinsten, de meiden en beginners tot en met 12 jaar is er zaterdagochtend opnieuw een spettertoernooi in de kleine zaal van sporthal de Fakkel in Losser. In de onderlinge toernooicyclus gaat het vooral om meedoen, punten scoren om daarmee vaantjes te verdienen. Van 9.00 tot 12.00 uur kan iedereen de judoka’s komen aanmoedigen.’s Middags gaan de iets gevorderde judoka’s door naar de Judo van het Oosten judocompetitie in Geesteren. Zij gaan strijden tegen judoka’s afkomstig van 5 collega judoverenigingen uit Twente.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid