Nieuws

Kink in aanleg glasvezel buitengebied

Er lijkt een kink in de kabel te zijn gekomen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hengelo, Enschede, Losser, Haaksbergen, Ommen en Dalfsen.

Spoedoverleg

Vanmiddag is spoedoverleg geweest tussen de drie bewonersinitiatieven (Stichting TwenteGlas, Stichting Vechtdal Breed en Stichting Internet Breedband Buitengebied Dalfsen), de beoogde leverancier CIF glasvezel en de gemeenten Hengelo, Haaksbergen, Enschede, Losser, Dalfsen en Ommen.

Aanleiding voor het overleg was dat, ondanks een overeenkomst tussen de bewonersinitiatieven en CIF, CIF nu zegt het glasvezel niet te kunnen aanleggen onder de eerder afgesproken voorwaarden: bewoners in het buitengebied betalen een vergoeding van 9,95 euro per aansluiting per maand (exclusief de kosten voor de provider).

Goede afspraken

Herman Asbroek (voorzitter TwenteGlas): “Wij zijn heel teleurgesteld in de opstelling van CIF. We hadden goede afspraken gemaakt, waarvan CIF nu eenzijdig afwijkt. Ons enige doel is en blijft een goede glasvezel aansluiting voor bewoners in het buitengebied. Dat dreigt nu vertraging op te lopen.”

Na een uitgebreid gesprek hebben de bewonersinitiatieven CIF glasvezel vanmiddag meegedeeld dat ze CIF onverkort houden aan de afgesproken voorwaarden. De gemeenten ondersteunen het standpunt van de bewonersinitiatieven. CIF is gevraagd op korte termijn te reageren.

Vanavond 27 januari om 18.30 uur zijn de ambassadeurs van de Stichting Twenteglas geïnformeerd over de uitkomst van het overleg.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid