Nieuws

Ledenvergadering LP&KV

De Lossere Pluimvee en Konijnenvereniging hield zondagmorgen 29 oktober haar ledenvergadering bij café Heijdemann te Losser.

De ledenvergadering werd bezocht door 11 leden, exclusief de bestuursleden. In totaal heeft de vereniging ruim 70 leden. Net als meerdere verenigingen kampt men met de aanwas van jonge leden. Het bestuur sprak hierover haar bezorgdheid uit en stelde de vergadering voor om onderzoek te doen naar mogelijke samenwerking met soortgelijke verenigingen. Zelfs denkt men er aan om grensoverschrijdend de voelhoorns uit te steken.

Tentoonstelling

Eén van de agendapunten was de komende clubtentoonstelling op 25 en 26 november bij café Heijdemann. De taken werden verdeeld over de op- en afbouw van de tentoonstelling en wie de voedering regelt (gesponsord door Morsink de Lutte). Voor de keuring zijn drie keurmeesters aangetrokken. T. Boschman uit Koudum voor de hoenders, B. Kleine uit Enschede voor de sierduiven en G.H. Stoelhorst voor de konijnen. Nu onlangs, net over de grens in Duitsland, een eend is aangetroffen met vogelgriep bestaat er natuurlijk het risico dat er geen tentoonstelling mag worden gehouden. Als zich nieuwe voorvallen van vogelgriep voor doen zal men dit beoordelen. Het is voor de verenigingen die tentoonstellingen houden voor vogels en pluimvee wel iets makkelijker geworden nu de minister heeft besloten de regio voor vervoer en dergelijke kleiner te maken. Als er in het verleden een verbod werd opgelegd, gold dat voor heel Nederland.

Oneto

Nog niet eerder in haar 64-jarige bestaan, is de Oneto Europees gastheer geweest voor alle Nederlandse Hoender- en Dwergrassen. De aanstaande Oneto tentoonstelling van 1 tot en met 3 december, in hangar 11 op het vliegveld Twente wordt daarmee een uniek moment met vele (inter)nationale bezoekers. Er wordt grote internationale concurrentie verwacht. Verschillende fokkers uit Duitsland, Denemarken, Tsjechië, Zwitserland en zelfs de Verenigde Staten hebben zich aangemeld voor deze Europashow. De LP&KV is één van de ondersteunende verenigingen van de Oneto. Men doet een beroep op de hulp van alle aangesloten verenigingen om de Europashow een succes te laten worden.

Clubgebouw

Het clubgebouw van de LP&KV, dat men samen met de duivenvereniging de Snelvlucht in gebruik heeft achter sporthal de Fakkel, moet opgeknapt worden. In zoverre dat het dak aan vervanging toe is omdat men, gezien de staat van de dakpannen verwacht, dat het binnenkort zal gaan lekken. De LP&KV heeft hier enkel materiaal opgeslagen dat onder ander andere nodig is bij het houden van de jaarlijkse tentoonstelling. In verband met de vernieuwing van het centrum van Losser zou de mogelijkheid kunnen bestaan dat de toegang tot het gebouw in het gedrang komt.

De voorzitter van de LP&KV, Gerrit Wunderink, heeft hierover een gesprek gehad met de wethouder Wildschut. De wethouder garandeert een vrije toegang en dat er vooralsnog geen plannen zijn om de grond voor een ander doel te gebruiken. NB. Het gebouw is eigendom van de genoemde verenigingen, de grond is eigendom van de gemeente.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.