Nieuws

Losser 1 - SC Overdinkel 0-0

Een mooi affiche deze zondag, koploper KVV Losser moest in de derby aantreden tegen nummer 3 Sportclub Overdinkel.

 

Puzzelen in de basis opstelling

Zonder de geschorste Tim Damhuis en Martijn Ensink en de afwezige Swen Rijnbeek en Ruben Bos moest trainer Niek Loohuis wat puzzelen in de basis opstelling. Toch kwam Losser het best uit de startblokken, met veel balbezit en een aantal gevaarlijke voorzetten vanaf de flanken werd Overdinkel onder druk gezet. Toch moest de keeper van Overdinkel nauwelijks handelend optreden.

Aan de andere kant was het oppassen voor de snelle omschakeling en met name de snelheid van de linkshalf van Overdinkel. De grootste kans in de eerste 30 minuten was ook voor deze speler, maar de bal belandde in het zijnet naast de uitstekend keepende Erik Scheffer. Het laatste kwartier had Losser steeds meer moeite balbezit te houden en werd Overdinkel steeds dreigender. Vlak voor rust de allergrootste kans nadat de scheidsrechter het vlagsignaal negeerde stond Overdinkel spits Stoffels alleen voor Erik. Ook hier komt Erik als winnaar uit de strijd en gaan beide ploegen met 0-0 de rust in.

Laaste minuut vrije trap

De 2de helft is het Losser dat weer de boventoon voert, maar het blijft oppassen voor de uitvallen en standaardsituaties van Overdinkel. Maar ook hier is Erik meestal de baas over de situatie. De eerste grote kans is nu voor KVV als Thom Reijnsdorf goed de bal onderschept en Niek Smudde alleen voor de keeper zet. Niek heeft echter iets teveel tijd nodig en zo kan de verdediger redding brengen.

Met Nick Voogtsgeerd voor Bart Spitholt wordt de druk nog wat verder opgevoerd. Maar nu is het Overdinkel dat 2x met afstandsschoten erg gevaarlijk is, gelukkig weet Erik hier wel raad mee en wordt de 0 gehouden. In de laatste minuut is er nog een vrije trap op een mooie positie voor Koen Stegge. Zijn vrije trap gaat perfect richting de kruising, echter krijgt Ron Naafs een duw in de rug waardoor hij uit reflex de bal met de arm toucheert en zo een zeker doelpunt voorkomt. Niet veel later wordt er voor het laatst gefloten en moeten beide ploegen het doen met een puntje.

Hierdoor komt Saasveldia op gelijke hoogte met KVV en belooft het nog een erg spannende 2de seizoenshelft te worden.

Bron: Website KVV-Losser

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid