Nieuws

Losserse fotografe maakt uniek fotoboek over Hanoi

De fotografe Loes Heerink uit Losser is een crowdfunding project gestart om een fotoboek te maken over straatverkopers in Hanoi, Vietnam.

Loes Heerink (inderdaad, dochter van Rene Heerink van Bendy) werkte en woonde vier jaar in Hanoi in Vietnam waar ze actief was als docent, fotograaf, schrijver, ontwerper en communicatie manager. Het fotograferen van straatverkopers in Hanoi groeide uit van een hobby naar een project. 

"De straatverkopers in Hanoi zijn vaak vrouwelijke migranten die de hele dag bezig zijn om geld te verdienen met het verkopen van groente, fruit, snacks en kleine artikelen" verteld Loes Heerink. "Ik raakte gefascineerd door deze vrouwen met hun spullen" zegt de blonde fotografe "ze hebben geen idee hoe mooi ze zijn op hun fietsen. En ze hebben geen idee over de kunst die ze elke dag weer laten zien".

Losserse fotografe maakt uniek fotoboek over Hanoi

Ze is van plan een boek te maken over deze vrouwen in Hanoi. "Het moet een fotoboek van hoge kwaliteit worden" legt ze uit "met uitsluitend foto's van straatverkopers die van bovenaf gefotografeerd zijn. In het boek komen ongeveer 100 foto's die gemaakt zijn op verschillende plekken in Hanoi".

Crowdfunding.

Om dit project te financieren heeft ze een crowd-funding project gestart op de website Kickstarter.com waar belangstellenden geld kunnen doneren in zeer kleine bedragen of het boek op voorhand kunnen bestellen. Ook kunnen afdrukken van foto's uit het boek besteld worden. Op deze slimme manier hoopt de Losserse het geld bij elkaar te krijgen om haar project te kunnen realiseren.

Losserse fotografe maakt uniek fotoboek over Hanoi

"Ik ga minimaal 50 hardcover boeken laten maken in full-color. Het boek wordt door een bedrijf in Enschede gemaakt" zegt Loes Heerink trots. "Ik heb €3.700 nodig om dit te kunnen doen waarbij ik geen winst zal maken. Ik wil mijn droomproject afmaken".

Kickstarter.

Belangstellenden kunnen op de website Kickstarter.com (link) bijdragen aan het project en afbeeldingen of boeken bestellen. Er zijn inmiddels al meer dan 30 mensen die hebben bijgedragen maar ze is er nog niet. De teller staat op dit moment op ruim €1.500.

In een video legt ze het unieke project persoonlijk uit:

Deze kickstarter campagne loopt tot 14 november a.s. en deelnemen is nog mogelijk.

Vietnam.

Ook in Vietnam blijft haar initiatief niet onopgemerkt. Een TV station heeft een reportage uitgezonden over haar bijzondere project:

 

Klik op deze link om naar de Kickstarter pagina te gaan.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.