Nieuws

Luchtkussen Spektakel

Op dinsdag 27- en woensdag 28 februari is de sporthal de Fakkel omgetoverd tot speelplek voor kinderen van het basisonderwijs. Deze twee dagen staat de sporthal vol met verschillende uitdagende luchtkussens en stormbanen. De droom voor ieder kind.

Voor ieder kind toegankelijk

De organisatie heeft de entree vastgesteld op slechts € 5.- per dag. Het is de bedoeling dat ieder kind in de gemeente Losser, die een basisschool bezoekt, mee kan doen. Deelname is op eigen risico. Voor de ouders is het Sportcafé geopend om een kopje koffie te drinken als de kinderen aan het klimmen en/of klauteren zijn.

Organisatie

De organisatie ligt in handen van de buurtsportcoaches van de gemeente Losser en attractieverhuurbedrijf Fast2Rent uit Oldenzaal, bijgestaan door Lianne Spanjer van Combinatie 64 en Michelle Perik van Volley 68. De dames hebben ervaring met een dergelijk evenement want ze hebben al eerder dit soort festiviteiten, zoals vakantiespelen, georganiseerd. Het luchtkussenspektakel is wel nieuw in Losser. Michelle is in de sport in Almelo werkzaam als combinatiefunctionaris sport in school van het sportbedrijf Almelo. Lianne is al 36 jaren verbonden aan de handbalvereniging Combinatie 64 als onder andere bestuurslid.

Mee doen

De sportcoaches en de dames hebben er zin in. Voor hun zijn de dagen geslaagd als er zoveel mogelijk kinderen meegenieten aan dit spektakel. Michelle verwacht minimaal 200 deelnemers. Buurtsportcoach Jurgen Schiphorst legt de lat nog iets hoger en hoopt op het dubbele aantal bezoekers. Lianne en Michelle werken graag samen mee in deze organisatie. Ze doen in de sporthal de kantine ook al samen. Vrijwilligers van beide clubs zullen de aanwezig zijn tijdens het spektakel om het goede verloop in de gaten te houden. De opbrengst van de versnaperingen in de kantine zijn voor de beide verenigingen.

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. Kinderen kunnen, samen met leeftijdsgenoten, vrijblijvend binnen komen lopen. De openingstijden zijn: dinsdag 27 februari 10.00-17.00 uur en woensdag 28 februari 10.00-17.00 uur.

 

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.