Nieuws

Een man die Ove heet

Een drama/komedie uit Zweden Op woensdagmiddag 14 december a.s. zal in het Filmhuis om 14.00 uur de film‘EEN MAN DIE OVE HEET’worden vertoond. De toegangsprijs bedraagt 5,00 € inclusief koffie/thee. Erve Kraesgenberg. Bookholtlaan 25, 7581 BB, Losser

 

Beroeps mopperaar

Regisseur Hannes Holm portretteert in deze komedie – drama het leven van beroepsmop-peraar en neuroot Ove. Hij staat bekend als de mopperkont van de buurt. Hij lacht zelden, zijn mondhoeken staan steevast naar beneden. Iedere dag doet hij zijn inspectierondje terwijl foutgeparkeerd fietsen worden opgeborgen en de inhoud van de afvalbakken wordt gecontroleerd.

Hij schoffeert de hond van de buren, en wat doet die verdomde kat toch steeds op zijn gazon. Nee, het is geen vrolijke snuiter die Ove. Maar als op een dag zijn nieuwe buren per ongeluk zijn brievenbus omver rijden blijkt dat het begin van een onverwachte vriendschap.

Achter dit gedrag zit een groot verdriet. Ove rouwt om zijn overleden vrouw Sonja. Sinds haar overlijden is Ove erg weemoedig en depressief. Ove besluit uit het leven te stappen dat dit nog niet meevalt, meevalt hij bij iedere poging die hij onderneemt en steeds gestoord wordt door zijn buren die weer iets van hem moeten.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid